Cele 70.000 de zecimale ale lui Pi

piSper ca nu va asteptati sa vedeti aici 70.000 de zecimale ale numarului pi. Nu despre acest lucru este articolul de astazi. Ci despre faptul ca un tanar in varsta de 25 de ani din India a invatat, a memorat de-a dreptul primele 70.000 de zecimale ale acestui numar celebru si important totodata. Rajveer Meena este numele celui care a reusit aceasta performanta, un absolvent al universitatii VIT University din Vellore, un oras din sud-estul Indiei.

A fost nevoie bineinteles de o demonstratie cu public pentru ca meritele sa ii fie recunoscute, demonstratie petrecuta sambata trecuta chiar in campusul universitatii, demonstratie documentata si inregistrata pentru a fi transmisa si recunoscuta si de catre reprezentantii Cartii Recordurilor. Astfel, legat la ochi si asezat pe un scaun, Rajveer Meena a rostit cu exactitate nu mai putin de 70.000 de zecimale ale numarului pi in timpul de noua ore si sapte minute. Precedentul record ii apartinuse unui tanar din China, Chao Lo pe numele sau si care mentionase 67.890 de zecimale in 24 de ore si opt minute in anul 2005.

Indianul Meena nu este un tocilar asa cum te-ai astepta, rezultatele sale de la scoala si apoi facultate nefiind dintre cele spectaculoase, dimpotriva, un elev usor sub medie, dar caruia i-au placut mereu provocarile ce tin de memorie si pe care de cativa ani le exerseaza frecvent. El a si declarat martorilor evenimentului, ziaristi si profesori, ca si-a dezvoltat un sistem propriu care il ajuta la memorare, prin asocierea unor culori, evenimente sau obiecte secventelor de numere pe care trebuie sa le invete.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This