World Education Fair 2015

Cei care au fost inteligenti si au invatat pe rupte plecand de la ideea ca nicio munca bine facuta nu ramane nerasplatita sau nicio fapta buna nu ramane „nepedepsita” probabil ca se vor numara printre fericitii castigatori. Cei care au avut nevoie de meditatii, fie ele meditatii la matematica, meditatii la romana sau chiar istorie, si la care s-au dus cu gandul sa invete, nu doar sa bifeze prezente de dragul sau de rusinea parintilor, vor fi de asemenea printre cei selectati. Restul, probabil ca vor asigura publicul pe care organizatorul trebuie sa-l raporteze partenerilor sai.

Pentru ca week-end-acesta are loc la Bucuresti World Education Fair 2015, targul educational la care si-au anuntat participarea peste 40 de universitati din Marea Britanie, Olanda, Elvetia, Austria, Italia, Spania, Grecia, Danemarca, Liechtenstein si chiar Noua Zeelanda, asteptati fiind de asemenea toti studentii si elevii de liceu care isi doresc sa studieze la facultati de elita din strainatate. Printre acestea se numara MIP Politecnico di Milano, Universitatea din Groningen (Olanda), Universitatea Sunderland din Marea Britanie, Swiss Education Group din Elvetia, Universitatea din Pisa, Università degli Studi del Piemonte Orientale “Amedeo Avogadro”, chiar si Pacific International Hotel Management School din Noua Zeelanda, o universitate de renume in domeniul hotelier.

Reprezentantii universitatilor vor fi la Bucuresti pentru a prezenta celor interesati ofertele de studii universitare de licenta, master si MBA si pentru a discuta cu potentialii candidati despre oportunitatile pe care studiul in strainatate le ofera. De exemplu studiile in Marea Britanie vin insotite, pentru candidatii acceptati, bineinteles, de imprumuturi facile pentru studii de 9.000 de lire sterline pe an din partea guvernului britanic, bani restituibili dupa terminarea studiilor, gasirea unui job si atingerea unui nivel salarial optim; sau burse de studii in cazul altor universitati prezente la eveniment pentru acei elevi si studenti care si-au dovedit deja interesul pentru invatatura prin rezultatele obtinute in scolile romanesti.

Domeniile de studiu pe care universitatile invitate urmeaza sa le faca tentante pentru tinerii romani variaza de la IT la economie, de la arhitectura la drept european, drept international si fonduri europene, de la turism la domeniul tehnic.

Evenimentul din acest week-end (21-22 februarie 2015) va fi gazduit de catre hotelul Athénée Palace Hilton din Bucuresti intre orele 10:00 si 17:00.

Update: impresii si rezultate dupa eveniment

Surpriza celor care au participat la acest eveniment din partea organizatorilor si universitatilor invitate a constat in faptul ca in acest an un numar semnificativ de elevi aflati in primul an de liceu au venit sa se intereseze despre oportunitatile studiilor in strainatate, aratand o tendinta interesanta de alegere a viitorului inca de la inceputul liceului. Astfel 8% dintre participanti au fost tineri de pana in 15 ani. Ramane insa valabil faptul ca majoritatea participantilor fac parte din categoria 17-19 ani, 71% dintre cei care au trecut pragul evenimentului. Un procent important, 15%, a fost constituit si de tinerii cu varste intre 20 si 24 de ani, acestia fiind interesati de studiile post-universitare in cadrul acelorasi institutii de invatamant din strainatate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This