Vremuri noi, televizoare noi

Arata bine nenea acesta cu ditamai televizorul in fata care pe langa programul TV ii afiseaza informatii care mai de care mai utile, nu-i asa? Au aparut oare televizoarele astea atat de inteligente? Imi imaginez ca as avea nevoie de un televizor de mari, de fapt de foarte mari dimensiuni pentru ca pe acelasi ecran sa incapa si filmul sau stirile si informatiile utile. Pare faina imaginea aceasta in care televizorul se transforma dintr-un centru pasiv de divertisment intr-un fel de punct central al vietii fiecaruia, in care dimineata te trezesti fix cu informatiile de care ai nevoie, chiar pana sa te dumiresti si sa te dai jos din pat, ori seara te culci bine informat cu privire nu doar la vremea de a doua zi ci si la treburile pe care le ai de rezolvat odata cu inceperea unei noi zile.

Acum, depinde, daca dimineata televizorul iti e programat sa porneasca singur la o anumita ora si pe un anumit program poti avea ora deja afisata pe ecran chiar de postul TV, fara sa fie nevoie sa mai activezi cine stie ce widget. Iar vremea se curge discret pe burtiera ecranului, putand fi astfel foarte bine informat fara sa fie nevoie sa investesti intr-un televizor super smart.

Noi de exemplu am avut pana acum un singur televizor din-acesta cu ecran plat. Si nici nu l-am cumparat cu foarte mult timp in urma, sa fie poate un an, un an si ceva. Dupa ce a inceput piata sa se umple de televizoarele astea cu ecran plat nu am reactionat in sensul sa cumparam unul. Am asteptat si am asteptat, preturile bineinteles ca au scazut de la un sezon la altul, de la un an la altul, iar cand ne-am hotarat sa cumparam un LED, de fapt eu am luat decizia, ignorand sfaturile lui Steffi-ea care zicea sa mai asteptam caci preturile vor scadea si mai mult, si am luat unul destul de destept, zic eu. Nu din-acela cu internet, nu din-acela cu jocuri sau wireless si nici 3D. Unul decent, care sa puna o imagine de buna calitate pe ecran. Adica un Full HD, nu foarte mare, de doar 32 de inci, sau 80 de centimetri mai pe romaneste, cu un 100 de hertzi ca stiam ca sunt necesari pentru ca filmele sa se vada bine si cam atat. Si tot ne-a costat aproape 20 de milioane. De lei vechi, bineinteles. Acum acelasi televizor am vazut ca e la vanzare prin tot felul de magazine undeva pe la 1000 de lei. Acum, la pretul pe care l-am dat noi atunci pe televizor poti sa-ti iei unul din-acela smart de smart, cu widget-uri, cu internet, chiar si wireless, cu 200 de hertzi in loc de 100, cu aplicatii instalate. Deh, tehnologia evolueaza, asteptarile si pretentiile evolueaza, preturile stau pe loc. Adica preturile scad dar ele se duc in jos pe masura ce tehnologia se invecheste. Daca vrei functionalitati dintre cele noi, platesti, si ajungi asa la aceleasi preturi mari.

Ceea ce ma duce cu gandul ca peste cine stie cat timp, si s-ar putea sa nu fie foarte indelungat, sa-mi vina sa ne luam un televizor nou. Ca al nostru nu are nici wireless, nici youtube, nici ora sau vremea afisate in partea dreapta a ecranului. Vreo sugestie?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This