Vine cheful

Cele trei saptamani in care ProTV-ul ne-a dus in Africa de Sud ca sa le urmarim vedetele, pardon, celebritatile, luptandu-se cu foamea si cu propriile fobii au disparut in neantul uitarii. Recunosc, m-am uitat la emisiune seara de seara si pe alocuri chiar mi-a placut. Am dat apoi o sansa si fermei. Ba chiar doua, primele doua seri. Nu m-a convins insa asa ca a trebuit sa caut alternative sau chiar sa las televizorul inchis. De cateva zile ma surprind uitandu-ma la iadul bucatarilor si la Vine Cheful. Daca prima emisiune nu doar ca ma lasa rece dar ma si dezgusta prin calitatea indoielnica a metodelor pe care cei trei mari chefi le adopta (aceiasi pe care cat cautau un MasterChef ii apreciam) si a ucenicilor pe care ii au in subordine, a doua emisiune imi place din ce in ce mai mult, aseara uitandu-ma la a doua emisiune (si daca nu ma insel chiar atatea au fost pana acum).

Imi place cum Cheful abordeaza restaurantele, cat de usor descopera problemele lor si faptul ca pare sa incerce sa intervina si la nivel uman, personal, pentru a-i determina pe patronii restaurantelor sa se deschida catre schimbare. Nu e usor, oricat de dispus ai fi, cred ca e dificil sa stii ca vine un strain, chiar certificat, sa-ti spuna cum sa faci de acum incolo intorcandu-te cu multe grade, poate chiar 360, de la directia pe care ti-o imprimasei si care poate iti intrase in sange.

Partea mai putin placuta a fost momentul in care au pus pe masa acele cateva preparate care aratau atat de bine incat mi s-a facut pofta instant. Si pe langa pofta m-a apucat la fel de brusc si o durere de masea cum n-am crezut ca pot avea in timpurile recente. Stiu ca am nevoie de un implant dentar dar chiar asa sa ma loveasca in timpul unei emisiuni cat de cat culinara, nu ma asteptam. Si stim cu totii, cu dintii nu te joci, cand te apuca, e musai sa mergi la un specialist in stomatologie. Si macar daca as fi facut ceva prostii in alimentatie dar in ultimii ani am avut mereu grija la ce am mancat, sa consum produse sanatoase, sa-mi fac paine singura folosind faina bio, sa-mi fac sandvisuri cu miere bio, sa beau cafea bio. Si atunci ce anume sa fi determinat durerea mea de dinti? In fine, a trecut cu un algocalmin dar realmente nu ma asteptam.

Mai nou vreau sa slabesc. Nu cine stie ce, doua, trei kilograme cred ca ar fi suficiente. O prietena mi-a zis de produse Herbalife. Dar sa dau eu produsele mele bio pe amestecuri de prafuri sau ce-or fi in cutiile acelea? Trebuie sa ma mai informez. Daca nu-mi pune in pericol sanatatea as putea incerca, cred. Mai ales ca ar fi pe o perioada sper scurta, depinde in cat timp reusesc sa dau jos cele cateva kilograme.

Cam atat cu experientele vizuale si sinaptice ale ultimelor ore, va pup cu drag! Pe curand!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This