Turnul-londrei

Vacanta in Marea Britanie

Am putea spune ca am avut sau ca am beneficiat de o binemeritata vacanta in Marea Britanie, nu-i asa? Acest lucru nu justifica insa absenta destul de indelungata de pe blog. Nici macar faptul ca nu ne-am mai facut niciunul dintre noi timp sa scriem cate un articol, macar din cand in cand.

Am fost la englezi, in Marea Britanie

Am fost plecati insa, destul de mult timp as putea spune, si bineinteles ca atunci cand esti plecat esti cuprins mai mult de febra locului sau locurilor pe care le vezi decat sa scrii. Din nou, nu justifica absenta dar… Am fost la englezi, in Marea Britanie. Si-am colindat destul de mult pe acolo desi, daca ar fi sa trag o concluzie, as zice am am vorbit mai multa limba romana decat engleza.

Nu de alta dar am interactionat cu o multime de romani pe cand englezi doar pe ici pe colo, prin partile esentiale. Considerand si faptul ca britanicii nu mai sunt de mult majoritari, prin toate establishment-urile fiind acum tot soiul de indieni, arabi, asiatici, africani, toate natiile pamantului, atat la hotel cat si la restaurante, magazine.

Casele cu autoservire

Si apropo de magazine, in supermarketurile de acolo am gasit si am si folosit casele cu autoservire sau cu plata pe cont propriu, la care nu mai interactionezi cu niciun om caci iti scanezi singur produsele, ti le cantaresti singur daca e cazul unor fructe sau legume, ti le pui singuri in punga si mai si platesti singur pe deasupra.

Nu ca n-ar fi nimeni prin acea zona caci e foarte bine controlata atat prin intermediul camerelor de supraveghere cat si al unui om postat sa vada si eventual sa ajute. Dar in locul atator angajati, cele 5-7 case sunt permenent folosite de oameni dornici sa nu mai interactioneze cu oameni.

Turnul Londrei

Ziceam ca am vazut o multime de locuri, bineinteles, majoritatea obiectivelor turistice ale orasului, Turnul Londrei de exemplu. Am incercat mai multe restaurante in Londra. Dintre care cele mai apropiate de sufletul nostru au ramas un restaurant italian din centrul orasului dar al carui nume zau ca nu mi-l mai amintesc (iar daca se va intampla voi face un update aici pe blog) dar si un restaurant specific britanic din Wimbledon.

Mancare multa, mancare buna, iar preturile nu din acelea care sa te tina apoi doua zile din casa ca sa-ti acoperi cumva costurile.

Multa, foarte multa lume cam pe la toate orele la care ne-am plimbat noi, cozi interminabile la muzee, din punctul acesta de vedere nici nu stii cand ar fi mai bine sa vizitezi orasul.

Vara cand e vremea buna si imbie turistii sa ajunga acolo sau iarna cand e frig iar asiaticii stau probabil pe acasa. Apropo de vreme, am prins cateva saptamani in care familia, prietenii din tara se perpeleau la peste 40 de grade Celsius in timp ce noi faceam chiar frigul.

O medie pe la 21 de grade in Marea Britanie

Asa, o medie sa zic, pe la 21 de grade. Am avut chiar si douazeci si trei, si chiar si douazeci si patru de grade. Dar acestea din urma cred ca doar pentru o ora sau doua, intr-una singura din zile.

In rest, racoare, chiar foarte racoare date fiind zilele de iulie si august petrecute acolo. Si culmea, in mijloacele de transport in comun se dadeau anunturi periodice cum ca ar fi bine sa ai la tine o sticla cu apa pentru hidratare atunci cand e cald. Prin cald ei inteleg acele cu putin peste douazeci de grade.

Ciudat din acest punct de vedere. In fine, o sa va mai povestim in perioada urmatoare cum a fost in Britania, cum ne-am simtit, ce am facut pe acolo. Probabil chiar si cateva poze o sa punem pe blog. Asa ca pe curand!

Leave a Comment