Tu ce fel de iepuras esti?

Se apropie Pastele, motiv sa ne facem si mai mult de lucru decat in perioada dinainte, deh, curatenia de Paste, ti-ai dat deja seama, dar sa ne si bucuram printre picaturi de apropierea momentelor, orelor sau zilelor pe care le vom petrece in compania celor dragi: familia, prietenii apropiati. Si sa nu uitam de cadouri, cat de placut este sa mergi si sa cumperi cadouri pentru acestia, sa fii iepurasul pe care ei si l-au dorit. Bine, atunci cand shopping-ul merge struna si cumparaturile se fac usor. Pentru ca daca te blochezi intr-o stare in care nu stii ce sa cumperi si cui sa cumperi devine aproape sigur ca vei intra intr-o stare de urgenta si de disperare, sora cu aruncatul banilor pe lucruri marunte si care se dovedesc adesea inutile.

Aici intervine factorul planificare, despre care eu personal recunosc ca nu-mi iese foarte bine. E la fel de adevarat ca eu sunt asa, mai spontana, si daca imi place ceva, un lucru, un produs intr-un magazin si il si vad in bratele cuiva drag, atunci il cumpar fara sa stau prea mult pe ganduri. Daca imi place dar nu il vad cu ochii mintii ca fiind potrivit pentru cineva atunci il pun pe lista, chiar am un carnetel in geanta in care imi notez astfel de lucruri pe care as putea sa le cumpar, il las in magazin si merg mai departe. Din cand in cand, la apropierea vreunei sarbatori din-aceasta, religioasa, sau la apropierea vreunei zile de nastere a cate unui prieten sau a cuiva din familie, obisnuiesc sa scot carnetelul din geanta si sa ii parcurg filele, doar, doar imi aduc aminte de vreun produs care oricum mi-a placut atunci cand l-am vazut si care poate acum s-ar dovedi o idee buna, o solutie in ultima instanta daca sunt prinsa in ghearele timpului care se scurge.

Altfel risc sa fac cum am spus mai sus, sa cumpar cine stie ce, si scump si fara prea mare valoare. Si nici n-as vrea sa ma arunc sa cumpar cine stie ce produse, ce gadgeturi gen aparate foto, telefoane, tablouri sau alte produse care in final s-ar putea sa se dovedeasca nepotrivite sau sa nu se ridice la inaltimea asteptarilor celor carora le daruiesc. Vreau totusi sa fiu un iepuras bine primit, unul vesel, cu idei stralucite. Nu ca tristul iepuras din imaginea cu care am ales sa ilustrez textul de astazi. Nu mi-ar placea sa ma asez pe jos in fata cadourilor pe care le-am luat si sa imi chinui gandurile si capul cu intrebari de genul: am luat bine ce am cumparat? o sa-i placa? dar daca n-o sa-i placa? sa ma duc sa mai iau cate ceva ca sa fiu sigura ca o sa fie bine? Si sa-mi stric in felul aceasta toata atmosfera dinaintea sarbatorilor. Iar atunci cand desfacem cadourile sa stau cu inima cat un purice ca poate n-o sa-i placa sau sa le placa daca suntem mai multi in jurul cadourilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This