Tradare argentiniana

Barcelona rulz again. La fotbal, bineinteles. Tocmai ce s-a mai incheiat o etapa din actualul sezon competitional al Ligii Campionilor, faza optimilor de finala. Barcelona s-a calificat mai departe fara prea multe emotii, depasind-o pe Manchester City, echipa pe care o infruntase, tot cu succes, si in editia precedenta, chiar in aceeasi faza.

Daca in primul meci, disputat la Manchester, Barcelona se impusese cu 2-1, luand o uriasa optiune pentru calificare, al doilea meci se parea ca urma sa fie unul de care pe care, o Barcelona obligata sa-si respecte blazonul, un Manchester City de la care ma asteptam sa rupa cu dintii din adversari ca sa infiga golurile necesare intoarcerii rezultatului tur si pentru a-si apropia calificarea. Aceste asteptari s-au dovedit insa a fi destul de departe de adevar. O prima repriza dominata categoric de echipa spaniola, cu un gol marcat strategic, in al 31-lea minut al meciului, de catre croatul Ivan Rakitic.

A doua repriza a insemnat, e adevarat, o usoara crestere a presiunii din partea formatiei britanice dar si un joc pe masura din partea jucatorilor catalani, un super show facut de Messi, Neymar si compania care s-au intrecut literalmente in ratari, irosind sanse dupa sanse de a inchide meciul pe masura ce timpul se scurgea catre finalul meciului. Vorba comentatorilor, ratarile au fost mai spectaculoase decat daca am fi vazut goluri in locul lor.

Dar stii vorba aceea, ca ratarile se razbuna, chiar ma gandeam la un moment dat ca daca englezii marcheaza o sa ia foc meciul. Si au fost atat de aproape de a egala, britanicii primind din partea arbitrului o lovitura de la 11 metri. Bine, nu le-ar fi fost suficient, tot ar mai fi avut nevoie de un gol pentru a compensa rezultatul din tur si impinge meciul in prelungiri dar mai erau 12 minute pana la final si isteria ar fi fost maxima in ambele tabere, mai ales pe fondul de super-joc facut de catalani pana atunci. Si cine stie ce s-ar fi putut intampla.

De batut penaltiul era hotarat sa-l bata Sergio Aguero, unul dintre argentinienii lui Manchester City. In fata lui, Ter Stegen, germanul din poarta Barcelonei. Pana la executie a intervenit insa tradarea. Argentiniana. Iata-l in poza, in spatele lui Sergio Aguero pe nimeni altul decat Mascherano, mijlocasul Barcelonei. Si argentinian pe deasupra. Care, stiindu-l pe Aguero cum bate penalty-urile, de la nationala bineinteles, i-a aratat lui Ter Stegen in ce parte sa zboare ca sa pareze mingea. Lui Ter Stegen nu i-a ramas nimic de facut decat sa respecte indicatia coechipierului sau. Bineinteles ca Aguero a tras catre stanga, in dreapta portarului, bineinteles, ca Ter Stegen a sarit catre dreapta si, beneficiind si de faptul ca executia nu a fost una foarte stralucita, a respins mingea. Scorul a ramas 1-0 pentru Barcelona, lucrurile s-au linistit pe final, britanicii realizand ca nu mai au sanse in cateva minute sa faca ce n-au reusit in aproape doua meciuri, Barcelona a castigat si s-a calificat. Bafta mai departe!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This