Simona Halep vs Tsvetana Pironkova

18 februarie 2015, Dubai, turul al 3-lea

Dupa Romania-Spania la Galati avem Romania-Bulgaria la Dubai, de data aceasta nu doar pentru glorie ci si pentru bani. Nu de alta dar cine castiga astazi are asigurat un cec in valoare de 52.430 de dolari, impozabili e drept, dar si o adversara pe masura, Ekaterina Makarova, nimeni alta decat rusoaica care a eliminat-o pe Simona Halep in sferturile de finala ale Australian Open. Simona este bineinteles favorita, adversara sa, Tsvetana Pironkova, fiind clasata la ora meciului pe pozitia a 57-a in ierarhia mondiala. Lucru care nu a impiedicat-o pe bulgaroaica sa castige primul game al meciului, chiar la zero si chiar pe serviciul Simonei si determinand-o pe aceasta sa mearga sa-si schimbe racheta, probabil din cauza unui defect. Inima nu ne-a venit la loc nici in al doilea ghem, castigat tot la zero de Pironkova, de data aceasta pe propriul serviciu.

Simona a preluat initiativa jocului nedorind sa o lase pe jucatoarea din fata sa sa se distanteze pe tabela de marcaj, ametind-o si executand-o pe bulgaroaica timp de un ghem si jumatate, facandu-ne sa credem ca va anula avantajul luat de Pironkova. Aceasta revine insa si isi castiga serviciul la fel de surprinzator pentru a pastra diferenta de doua game-uri in favoarea sa: 3-1 iar romanii din tribuna incep sa-si faca simtita prezenta incurajand-o pe jucatoarea noastra care revine lejer pe propriul serviciu: 3-2 pentru bulgaroaica. In pauza Simona a primit vizita si sfaturile antrenorului sau, Victor Ionita, ambii remarcand loviturile de rever ale Pironkovei care ajung la Simona intr-o pozitie destul de joasa, ceea ce pentru Simona inseamna de acum incolo o coborare de pe picioare pentru a primi mingea intr-o pozitie mai convenabila.

Bulgaroaica continua sa fie insa agresiva atunci cand serveste si conduce jocul, reusind sa pozitioneze mingiile atat de bine in apropierea sau pe linia de fund incat Simona inca nu reuseste sa faca breakul: 2-4. Pe propriul serviciu insa Simona este regina dictand tonul jocului si finalizand rapid fiecare game castigat: 3-4, fara sa aiba vreo emotie. Urmeaza un game delicat, cel care ar trebui sa o aduca pe Simona Halep la egalitate cu adversara ei, in caz contrar riscand sa se apropie periculos de pierderea acestui prim set. Romanca joaca bine, o alearga pe bulgaroaica insa aceasta se apara la fel de bine. Jocul Simonei incepe sa straluceasca dar alterneaza inca mingi foarte bine jucate cu mingi date afara si astfel puncte pierdute. Romanii din tribune se aud din nou iar acest lucru o ajuta pe Simona care reuseste in cele din urma break-ul, dupa un ghem extrem de lung, egaland scorul la 4.

Superioritatea Simonei pe propriul serviciu isi spune cuvantul, inchide rapid game-ul iar constanteanca preia conducerea: 5-4, schimband raportul de forte si obligand-o acum pe Pironkova sa serveasca pentru a ramane in joc in primul set. Obligatie de care aceasta s-a achitat aproape cu brio, fasneata jucatoare din Bulgaria reusind sa o puna in dificultate pe Simona in primele mingi ale acestui game. Insuficient pentru ca Halep a replicat cu o serie de lovituri extrem de puternice foarte bine plasate in colturile terenului pentru un nou break, game si set: 6-4 pentru Simona Halep.

Inceputul setului al doilea pare din pacate aproape tras la indigo dupa cel al primului set: romanca isi pierde serviciul, e drept ca nu la zero cum s-a intamplat cu 48 de minute in urma ci la 30. Game-ul este insa pierdut asa incat Simona incepe din nou o munca de urmarire. Re-break-ul vine imediat si odata cu el egalitatea pe tabela de marcaj, Simona castigand si ea la zero pe serviciul bulgaroaicei. Trage apoi aer in piept, parca decisa sa termine meciul cat mai rapid mai ales ca maine adversara i-ar fi Makarova. Alterneaza din nou greselile cu punctele foarte bune, un as si lovituri puternice iar in final se impune pe propriul serviciu: 2-1 pentru Simona.

Constanteanca ii lasa bulgaroaicei ghem-ul pe serviciul acesteia, o executa insa rapid atunci cand Simona pune ea mingiile in joc, castigand din nou gratie loviturilor deosebit de puternice care ii permit sa conduca jocul: 3-2 pentru Simona. Serveste din nou Pironkova dar de aceasta data romanca nu mai pare dispusa sa cedeze. Returneaza bine, preia conducerea punctelor iar trecerea din ipostaza defensiva intr-una ofensiva ii aduce si punctele castigatoare. Halep o inghesuie pe bulgaroaica pe fundul terenului, o alearga catre colturi iar adversara ei nu reuseste sa ajunga mingiile: 4-2 pentru Simona, urmeaza un game pe propriul serviciu si implicit sperante pentru desprinderea decisiva pe tabela, ceea ce se si intampla dupa doar cateva mingi jucate: 5-2.

Bulgaroaica nu se resemneaza, stie ca serviciul sau este puternic, ceea ce o pune in dificultate pe Simona care nu reuseste sa returneze asa cum isi doreste. Greselile se aduna in favoarea adversarei care castiga game-ul: 5-3 pentru Simona. Ultimul game se disputa la mare lupta, Pironkova isi joaca ultimele sanse, loviturile spectaculoase alterneaza si de o parte si de alta dar in final Simona Halep pune punctele castigatoare pe tabela: game, set si meci: 6-4 6-3. Urmeaza sferturile de finala.

(sursa foto)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This