Simona Halep vs Caroline Wozniacki

20 februarie 2015, Dubai, semifinale

Vecine de clasament, Simona Halep (numarul 4 in clasamentul mondial) si Caroline Wozniacki (locul 5 mondial) se intalnesc din nou, de aceasta data in semifinalele turneului gazduit de orasul Dubai, turneu din categoria Premier 5 (al treilea nivel de importanta pentru turneele de tenis, dupa Grand Slem si Premier Mandatory). In precedentele doua intalniri cele doua jucatoare de 24, respectiv 25 de ani si-au impartit victoriile, in 2012 castigand Wozniacki in optimile de finala ale aceluiasi turneu de la Dubai (6-2 6-3), in 2013 castigand Simona Halep in semifinalele turneului de la New Haven (6-2 7-5), ambele disputate pe acelasi tip de teren ca si astazi, hard.

Inceputul de meci a fost unul de tatonare, cu jucatoarea daneza la serviciu, mingi lungi, bine plasate, nu foarte puternice, jucatoarele testandu-se mai mult si asteptand fiecare greseala celeilalte, in primul game neexistand nicio minge castigatoare ci doar puncte facute ca urmare a greselilor, adjudecat in final de Caroline Wozniacki, in cel de-al doilea doar as-ul realizat de Simona pentru a inchide ghem-ul la zero. Scor 1-1 dupa primele doua game-uri. Lucrurile au inceput sa se anime putin cate putin, cele doua fete iesind pe rand la atac si alergandu-se dintr-un colt al terenului in altul, cu ceva mai multa initiativa din partea Carolinei care pare sa aiba un plan bine stabilit in ceea ce priveste abordarea meciului cu romanca noastra, Wozniaki reusind sa se desprinda la 4-1 dupa doar 17 minute de joc.

O diferenta mult prea mare pentru a fi tolerata de numarul 4 mondial, Simona Halep servind mai bine, plasand mingi castigatoare una dupa alta pentru a castiga game-ul si apropia la 2-4, un game jucat la adevaratul nivel al Simonei. Raspunsul jucatoarei din Danemarca nu s-a lasat insa asteptat, refacand diferenta de 3 ghemuri, confortabila in vederea castigarii setului, inchis apoi cu inca un break: 2-6. Un set in care Simona a avut mai multe mingi castigatoare decat Caroline (7-5) dar si mult prea multe greseli nefortate (16 Simona, 3 Wozniacki).

Inceputul celui de-al doilea set este mai bun pentru constanteanca, deschizand cu un break, 1-0, si puncte care au tintuit-o pe daneza, relaxata probabil dupa castigarea primului set, si confirmand apoi cu inca un game pe propriul serviciu, greu reusit, dupa mingi muncite, dar spectaculoase: 2-0; si inca un break dupa retururi multe mai precise ale Simonei in fata danezei care in pauza cere ajutorul tatalui si antrenorului ei pentru sfaturi care sa o ajute sa revina in meci. Un scor foarte bun si serviciu pentru Simona, cu schimburi de mingi excelente pentru romanca, cu viteze mai mari si mai bine plasate: 4-0 pentru Simona Halep care ne prezinta o evolutie complet diferita in aceasta a doua parte a meciului fata de primul set. Pana la finalul setului romanca nu a mai cedat decat un singur ghem pentru a se impune apoi spre disperarea fanilor danezei prezenti in tribunele arenei din Dubai: 6-1 pentru Halep.

Avem asadar set decisiv, inceput cu Simona la serviciu si servind si jucand foarte bine, punctand castigator cateva mingi, de asemenea fortand-o pe Wozniacki sa greseasca altele: 1-0 pentru Simona. Primul set pare pierdut undeva in statistici, jocul romancei straluceste si reuseste break-ul pentru un 2-0 dadator de sperante pentru finala. Calitatea danezei o face pe aceasta sa revina insa si sa reuseasca rebreak-ul, impiedicand-o pe Halep sa se desprinda pe tabela de marcaj in acest ultim set: doar 2-1 iar Caroline primeste din nou sfaturile tatalui sau. In plus, urmeaza la serviciu si are astfel sansa sa profite de avantajul acestuia pentru a egala. Romanca pare insa decisa sa nu scape nicio oportunitate, o impinge pe Wozniacki dincolo de linia de fund a terenului si o forteaza sa greseasca. Beneficiaza de trei mingi de break, profita de a doua dintre ele si reuseste din nou break-ul, al treilea la rand: 3-1 pentru Simona care arata un joc mult mai consistent comparand nu doar cu primul set ci si cu jocul prestat in precedentele runde ale competitiei.

Urmeaza un game deosebit de important pentru jucatoarea noastra, care i-ar putea aduce un avantaj major pe tabela, Simona se vede insa nevoita sa salveze doua mingi de break. Si nu doar ca le salveaza dar mai castiga alte doua mingi pentru a obtine acea diferenta confortabila pentru acest moment al setului: 4-1, cu 10 game-uri castigate din ultimele 12 jucate in aceasta partida, o serie extraordinara pentru sportiva noastra. Iar seria continua, jocul Simonei este imperial, reuseste un break alb pentru 5-1 si sansa sa serveasca nu doar pentru castigarea acestui meci ci si pentru calificarea in premiera in finala turneului de la Dubai. Iar Simona reuseste! Castiga si acest ultim game al meciului, o invinge pe Caroline Wozniaki, 2-6 6-1 6-1, si se califica in finala in care va evolua impotriva Karolinei Pliskova din Cehia. Felicitari Simona!

(sursa foto)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This