Pe un drum ca acesta si eu as putea sa conduc


Titlul articolului exprima pe de-a-ntregul ceea ce cred si ceea ce simt: pe un drum ca acesta si eu as putea sa conduc. Adica cine nu ar putea? Cand ai un drum doar pentru tine, ia uite, o singura banda, fara masini parcate de-o parte si de alta a strazii, fara trafic pietonal si fara biciclisti, imi imaginez ca este foarte foarte simplu. Dar unde gasesc un drum ca acesta. Sau mai bine, chiar pe acesta. Nu de alta dar chiar ma inspira. Din experienta filmelor vizionate la televizor, pe laptop si la cinematograf as spune ca este un drum de pe undeva din Statele Unite. Sau Australia, acolo am vazut ca orasele sunt extinse pe orizontala intr-atat de mult incat trebuie sa conduci zilnic zeci de kilometri ca sa ajungi la serviciu si inapoi.

Si eu as putea sa conduc…

Uita-te doar cat de simplu este acest drum care pare a fi propriu unui cartier rezidential. Era sa scriu poteca, pardon, trotuar pe partea stanga, pista pentru biciclete pe partea dreapta. Presupun ca sa nu se incurce nici macar un pic unii pe ceilalti. Este o dunga pe fiecare dintre marginile strazii ca sa te trezeasca din visare atunci cand dai sa iesi de pe drum, din greseala ma gandesc. Desi ar putea functiona foarte bine si drept santuri pentru acumularea apei de ploaie. Scopul ar fi sa ramana strada cat de cat uscata, si intrari largi catre case.

Ideal, este o strada perfecta pentru condus pentru cineva ca mine. Nici nu vad vreo posibilitate sa intalnesti vreun camion de la vreo firma de mutari care sa ocupe jumatate din strada. Iar daca cumva te intersectezi cu cineva care vine din sens opus nici nu trebuie sa te urci pe bordura ca sa-i faci loc. De ce, pentru simplul motiv ca nu exista bordura. Fain, nu-i asa? Eu cu camioanele de mutari am o problema, de fapt nu doar cu ele. Ci si cu cele care aprovizioneaza diversele magazine. Dar pe acestea chiar nu ai cum sa le intalnesti intr-o astfel de zona. Aici sunt doar case si nimic altceva in spectrul comercial. Mi-aduc aminte din Londra, cand am fost acolo, am avut vreo doua strazi blocate din cauza unor masini din-acelea imense pe care scria removals.

si eu as putea sa conduc

Turismul imaginar e bun uneori

Problematica devine o strada din-aceasta, un cartier precum acesta in momentul in care ai de ajuns la un aeroport de exemplu. Caci ai de mers, nu gluma. Nu poti spera nicidecum la un transfer rapid. Mai ales ca orasele sunt imprastiate pe orizontala in loc sa fie grupate, ingramadite pe verticala. Constat ca ma departez de ideea initiala, de cat de simplu mi-ar fi si mie sa conduc pe o astfel de strada. Sa mai fie si o masina decapotabila precum aceasta si sa simt vantul prin plete. Aceasta este doar o presupunere. N-am mers niciodata cu o masina decapotabila, cred ca este super fain. Iar agerimea privirii imi spune ca este si o masina din-aceea la care nu trebuie sa schimbi vitezele dintr-a-ntaia in a doua. Si asa mai departe, ci bagi masina in viteza si merge ea acolo cu ce viteza ii dai din pedale.

Leave a Comment