Se lasa toamna peste Paris

La ora la care scriu aceste randuri la Paris vremea este una frumoasa si linistita. Cer senin, 27 de grade Celsius, cu doar cateva adieri de vant dinspre sud-vest. Umiditatea fiind si ea scazuta, la doar 51 de procente. Din pacate nu sunt la Paris, informatiile fiind luate de pe weather.com. Pe o vreme ca aceasta mi-as dori insa sa fiu la Paris. Nu pot sa spun ca am un regret in aceasta privinta dar eu pana acum nu am ajuns in capitala Frantei. Nici nu stiu daca la treizeci si ceva de ani varsta este un lucru rau sau doar indiferent. Cert e ca n-am pus piciorul acolo.

Am fost in alte locuri, este adevarat: am vazut Londra, Amsterdam-ul, Barcelona, Praga, un pic din Viena, Munchen si cateva orasele din Italia. Dar sunt cateva orase mari ale Europei in care nu am ajuns inca, Paris fiind unul dintre ele. Sa mai adaug Madrid-ul, Lisabona, Berlinul si Roma pentru un peisaj destul de dezolant, nu-i asa?

Bine, stiu ca timpul nu este nicidecum pierdut dar uite-asa se duc anii si mi se pare ca imi va fi tot mai greu sa ajung sa vad toate aceste orase. Si mai sunt inca multe altele pe langa ele, uite alt exemplu care mi-a venit acum in minte si pe care nu l-am vazut: Bruxelles. Atatea veri au trecut si nu m-am facut drum, de-acum se apropie toamna si cu biletele necumparate inca cine stie cand as putea ajunge. Iar la toamna ce rost mai are sa mai merg, cand si acolo vremea probabil ca va fi posomorata, intunecata si rece.

Iar daca as ajunge intr-un oras inchis la culoare din cauza anotimpului, plecand dintr-un oras inchis la culoare in tot timpul anului, care ar fi schimbarea? Mai ales cand este vorba de Paris, orasul luminilor. Nu cred ca mi-ar placea sa-l vizitez infofolita in haine care sa-mi tina de cald, mi-ar placea tot asa, vara, sa fiu doar intr-un tricou, lejer, ca de vacanta. Si mi-ar placea atat de mult sa vizitez Parisul…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This