Salon moto si bike la Romexpo

Primavara de primavara, iubitorii deplasarii pe doua roti isi dau intalnire la pavilionul expozitional Romexpo pentru cele doua expozitii dedicate lor: Salonul de biciclete EXPOBIKE si Salonul de motociclete SMAEB. Anul acesta evenimentele au loc in week-end-ul 17-19 aprilie iar prezenta a fost confirmata de catre aproape 100 de expozanti care distribuie in Romania produsele tuturor marcilor importante din industrie. Salonul de biciclete va fi gazduit de Cupola, pavilionul expozitional central al complexului Romexpo, in timp ce salonul de motociclete isi asteapta vizitatorii in pavilioanele C1, C2 si C3.

Titulatura SMAEB vine de fapt de la denumirea Salonul de Motociclete, Accesorii si Echipamente Bucuresti iar evenimentul a ajuns in acest an la cea de-a 13-a editie. Focusul in acest an va fi pus mai putin pe tehnica cat mai ales pe aspectul, pe frumusetea modelelor expuse, atat motociclete clasice cat si motociclete customizate. De altfel vizitatorii chiar sunt invitati sa voteze modelele vazute pentru titlul de Cea mai frumoasa motocicleta inscrisa in concurs. De asemenea Retromotor, sectia moto a Retromobil Club Romania organizeaza o expozitie de motociclete clasice si de epoca, printre exponate gasindu-se chiar si o motocicleta fabricata in anul 1926.

La Romexpo sunt prezente si patru scoli moto pentru cei care vor sa se inscrie la astfel de cursuri pentru obtinerea carnetului de motociclist. Scolile vor organiza inclusiv cursuri demonstrative in zona de poligon special amenajat in acest sens si unde cei care se inscriu la cursuri pot sustine prima ora de curs chiar acolo, pe loc.

Alti invitati de seama ai salonului de motociclete sunt Angyal Zoltan, campionul mondial la stunt care va participa in cadrul Stunt Show ce va avea loc in zona activitatilor outdoor, precum si celebrul club Hells Angels MC.

De cealalta parte, a vehiculelor pe doua roti nemotorizate, Salonul de Biciclete si Accesorii EXPOBIKE este la a 6-a editie. Printre expozanti se numara anul acesta importatori de biciclete si accesorii, mestesugari care produc diverse accesorii hand-made sau reconditioneaza modele mai vechi de biciclete, precum si organizatiile OPTAR si Asociatia Adevaratii Veloprieteni. OPTAR – Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania promoveaza educatia ecologica, implicarea sociala, dezvoltarea culturala si bineinteles amenajarea de piste pentru biciclisti. Ai auzit probabil de proiectul Drumuri Verzi in Bucuresti prin care OPTAR urmareste realizarea primei retele de drumuri dedicata pietonilor (inclusiv cu dizabilitati) si biciclistilor din Bucuresti.

In premiera in cadrul EXPOBIKE va fi organizata o competitie de Bike Polo, un sport practicat in prezent de un numar prea mic dar in crestere de oameni. Jocurile de Bike Polo presupun meciuri intre doua echipe a cate trei componenti, cu biciclete si crose, avand obiectivul de a introduce mingea pusa in joc in poarta adversarilor.

Cele doua expozitii au urmatorul program de functionare: vineri 13-19, sambata 10-19 iar duminica 10-17. Biletul de intrare costa 20 de lei si este valabil pentru ambele expozitii. Parcarea motocicletelor, ATV-urilor si scuterelor este gratuita iar pentru biciclete sunt amenajate rasteluri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This