S-a furat mireasa! S-o mai intoarce oare?

Iti spune ceva ,,s-a furat mireasa,,? Aseara am fost la o nunta. Una dintre multele care au loc in fiecare week-end. Nu stiu cum au fost celelalte petreceri din noaptea trecuta, a noastra a fost destul de faina. Muzica de toate felurile, oameni asisderea. As putea spune ca a fost o nunta pestrita. Unde in acelasi ballroom au incaput si oameni milionari in euro si batrani veniti de la tara.

S-a mancat, s-a vorbit si mai ales s-a dansat. Si pe muzica latino si pe muzica lautareasca si pe rock si bluesuri destule. La un moment dat s-a furat mireasa. Bine, este destul de impropriu spus, n-au luat-o pe sus ci a plecat chiar de bunavoie. Noi eram afara in momentul respectiv, la o sueta intr-o atmosfera mai putin zgomotoasa decat inauntru asa ca am vazut cam toata desfasurarea de forte.

Adica nuntasii care au pus la cale evenimentul din cadrul evenimentului, niste tinerei si tinerele, am impresia colegi de serviciu ai miresei, au iesit pe usa in sir indian, cu mireasa dupa ei, ultima. A trecut pe langa noi zambind strengareste si cu bratele fluturand ca intr-un vals cu un partener invizibil.

Ce semnificatie are aceasta traditie „s-a furat mireasa”?

Sotiorul era bineinteles inauntru, cine stie pe unde il ademenisera ca sa nu vada cum ii pleaca mireasa. De altfel, la cat de relaxata era fata in momentul parasirii incintei cred ca nu si-a dat seama nimeni ca este vorba de furtul miresei. Ei bine, s-au urcat intr-o masina si dusi au fost.

In fine, la vreo zece minute dupa presupusa disparitie, iese si mirele afara, se uita in stanga si-n dreapta, lumea-i spune ca jumatatea i s-a evaporat, cine stie pe unde prin oras iar nemernicul ce zice, chiar de langa noi: “aha, acum am si eu, deci, un moment de respiro”. A intrat inapoi si si-a vazut de petrecere. Relaxare totala.

Ca au lipsit vreo ora si jumatate a fost doar un detaliu. Negocierea a fost patetica, a durat cateva minute in care nu s-a obtinut mai nimic, in principal pentru ca nici mirele nici nasa nu au recunoscut capa luata de la gatul miresei. I-au dat-o inapoi, oricum se intorsesera, dupa mai bine de o ora, cu tot cu mireasa, au dansat, s-au sarutat ca de buna revedere si lucrurile au continuat la fel de natural ca si in timpul in care fusese plecata.

S-a furat mireasa! Si nu s-a mai intors!

In dimineata asta primesc un newsletter ca-n fiecare zi, cu stiri: mireasa bagata in spital in noaptea nuntii dupa ce masina in care se afla a lovit in plin un taxi. Culmea, in timp ce mireasa si nuntasii se intorceau la localul unde avea loc petrecerea. Atata doar ca soferul, cine stie din ce cauze, a pierdut controlul masinii care a intrat pe contrasens si a izbit frontal un taxi care stationa pe marginea drumului.

In care o femeie care se afla pe scaunul din dreapta si il astepta pe taximetrist sa se intoarca la masina, a murit. Din cauza prostiei unora sa fure mireasa. Pentru cateva zeci de minute de petrecere poti vaduvi doua familii. Sau altele, cum s-a intamplat in noaptea trecuta cu acel tragic accident.

Mintea omeneasca este uneori prea obosita. Sau prea odihnita. Furatul miresei mi se pare o actiune atat de prosteasca…

Leave a Comment