Roma, Roma, Roma

Mi-ar placea sa merg la Roma anul acesta. Si pentru ca atunci cand eram mica, la liceu, pot spune ca imi placea istoria, mi-ar placea ca in Roma sa merg. As vrea sa vad toate acele ramasite ale civilizatiilor de acum doua mii de ani: Colosseum-ul, Forul Roman, Columna lui Traian si toate monumentele care inca mai sunt in picioare.

Roma – atractie turistica

Roma este o atractie pentru toata lumea. Este ca un oras pe care trebuie sa-l vezi macar o data in viata, ca turist. Caci romani care s-au mutat si muncesc acolo sunt destui. Nu ma vad insa mutandu-ma in Italia doar pentru a locui la Roma, de exemplu. Iar istoria, ca sa inchid paranteza, mi-a placut foarte mult pentru ca mi-a oferit ocazia sa aflu si sa invat o gramada de lucruri despre atatea civilizatii. Am putut sa ma transpun chiar si pentru perioade scurte in acele timpuri care, unele au fost mai usoare. Altele au fost mai grele, timpuri pe care noi nu mai putem sa le traim si nici nu cred ca ne-am dori ori ar trebui sa ne dorim sa le traim.

Colosseum

In special acolo langa Colosseum m-as aseza pe un petec de iarba si l-as admira de la rasarit si pana la asfintit. Nu de alta, dar mare minune a acelor timpuri a mai fost si aceasta constructie. Si mai mare minunea ca a rezistat pana in zilele noastre, a avut noroc ca nu a fost expus distrugerilor razboiului mondial de exemplu, a fost ocolit de aceasta problema. Fata de alte orase care si-au pierdut in aceasta oroare bijuteriile aduse de istorie pana in acel prezent.

Am vazut cred sute de poze cu Colosseum-ul si nu inceteaza sa ma minuneze, sa imi placa, in special exteriorul atat de clasic. Am vazut de asemenea poze si cu interiorul, cu partea care reprezinta fosta arena. Ea era pe vremuri acoperita de nisip, astazi surpata si dezgolind tunelurile in care erau pastrate animalele, in care se antrenau gladiatorii ori se strangeau pentru ultima oare in brate cei osanditi sa isi dea viata in arena de deasupra lor.

Asa incat interiorul cred ca este mai degraba terifiant daca e sa ne gandim la cele care s-au intamplat acolo sub vuietele miilor de spectatori. In schimb exteriorul este fara cuvinte, abia astept sa ma aflu in fata lui sa vad ce trairi o sa am.

Leave a Comment