Drumul puilor de la ou la hot wings in restaurantele KFC

pui kfcDupa ce au terminat cu romanii care le-au invadat insula si pe care nu au reusit sa-i dovedeasca, majoritatea dintre ei fiind mai cumsecade si mai muncitori decat leprele care ne fac tara si natia de ras, britanicii s-au luat acum de alti adversari, mai pe masura lor: puii pe care ii servesc zilnic la KFC. Drept pentru care BBC-ul a pregatit un nou documentar, despre viata josnica pe care inaripatele din aproape 1000 de ferme raspandite pe intreg teritoriul Marii Britanii o duc in cele fix 35 de zile inainte sa ajunga hot wings sau crispy strips.

Documentarul, numit sugestiv The Billion Dollar Chicken Shop (intr-o traducere apropiata Magazinul care vinde pui de miliarde; bine, nu inteleg de ce dollar, probabil datorita originii americane a business-ului) vrea sa le arate locuitorilor din insula imagini in premiera (KFC nu a permis pana acum filmarea in incintele fermelor in care le cresc puii), realizatorii avand libertate de expresie in ceea ce priveste materialul finit.

Restaurantele KFC din Marea Britanie au nevoie, anual, de 23 de milioane de pui pentru a putea deservi cererea uriasa. De altfel aceleasi statistici ale companiei spun ca in fiecare minut sunt vandute 400 de bucati de pui clientilor infometati sau doar pofticiosi. In fiecare minut. Cele 23 de milioane de pui sunt crescuti intr-o „atmosfera” controlata, singura lor datorie lor fiind aceea de a se hrani pentru a putea deveni buni de consum dupa doar o luna de viata. Si poate nega cineva faptul ca sunt absolut deliciosi?

Presupun ca si activistii pentru drepturile animalelor mai iau din cand in cand cate o masa la KFC, chiar daca puii isi traiesc scurta viata inghesuiti in spatii inchise si cu ferestre putine. O alta reclamatie pe care acestia o fac (activistii, nu puii) se refera la faptul ca o parte dintre pui mor inainte de termenul de 35 de zile, de foame sau de sete pentru ca pur si simplu sunt prea slabi pentru a se lupta cu ceilalti ca sa ajunga la hrana. Dar nu supravietuiesc doar cei puternici? Bine, pana la procesul de gazare la care sunt supusi, doar n-o sa le reteze beregatele unul cate unul, inainte sa fie taiati in bucati si trimisi la punctul de distributie de unde sunt impartiti catre fast-food-urile din intreaga tara suficient de rapid cat sa-si pastreze prospetimea.

Oricat si-ar dori activistii sa imbunatateasca conditiile de trai ale puilor, acestea respecta toate reglementarile nationale si europene in domeniu, asa incat viitorul ramane sigur pentru amatorii de KFC: puii vor fi serviti in continuare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Let's see, are you robot or human? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.