Prietenul intangibil

pisicutaMai mereu am avut de-a face cu animalele, indeosebi cele de companie, bineinteles: pisici, caini, chiar si o mica broasca testoasa. Ca sa nu mai spun ca atunci cand eram mica si traiam in mijlocul unei gradini imense ma bucuram si de compania unor animale domestice precum o vacuta, purcei, gaini, cocosi, porumbei si chiar si o bibilica. De jucam ma jucam cu cele cu care puteam, pisicile si cainii, un singur cocos m-a gasit odata drept buna de partenera de joaca de mi s-a urcat in cap, la propriu, de-am fugit mai apoi la mama tipand din toti rarunchii caci nu stiam ca invadasem teritoriul cocosului. Dar oricat de mult m-am jucat cu matele si patrupedele latratoare, recunosc ca nu mi-a trecut nici macar o singura data prin cap sa-mi chinui animalele in felul in care o face doamna care a inregistrat si clipul de mai jos, sa pun o oglinda la nivelul solului ca sa-si chinuie mata cu prietenul imaginar. Luati de vedeti:

Nu stiu cum i-o fi trecut asta prin cap, presupun ca pur si simplu o avusese in casa si o dezafectase luand-o din locul ei si apoi punand-o intamplator pe jos spre disperarea pisicii si deliciul stapanei. Altfel nici nu pot sa-mi imaginez ca ar fi putut face rost de ea special pentru aceasta distractie pe seama pisicii. Incerc sa-mi imaginez cum se simte pisicuta, brusc sa nu mai fie singura in casa dar mai mult decat atat, sa aiba la cativa centimetri si o alta mata care seamana leit cu ea. La o intindere de labuta dar in acelasi timp imposibil s-o atinga si sa o simta. Sa fie acolo dar sa nu miroasa a mata, sa se miste la fel dar sa nu scoata niciun sunet.

Da-i s-o sperie, poate, poate o pleca. Da-i sa te imprietenesti cu ea, dar ea nu vrea sa vina. Mi se pare o metoda prin care nu faci altceva decat sa chinui o pisicuta nevinovata. Caci ce face acolo mata nu mi se pare ca s-ar putea numi joaca. Mie-mi pare vizibil deranjata, in anumite momente, de consoarta ei din oglinda. In fine, cine sunt eu s-o judec pe madam, dar nici nu pot fi de acord cu chinuiala asta gratuita a pisicii doar pentru distractia personala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This