Planuri pentru baie noua

Planuri pentru baie noua? Pai asa ca o traditie, curatenia de Pasti si de Craciun. Stiti voi, curatenie, smotru, rasturnat casa sa speli peste tot, sa scoti sufletul din oamenii muncii, sa fie curat ca poate vine vreo vecina, vreo ruda, mama, mama soacra si rade de noi ca nu este curat in casa. Stiti ce spun!

Planuri pentru baie noua

Ei bine, curatenia

Ei bine, curatenia asta ne arata si ce lipsuri sau imbunatatiri ne dorim in casa. Asa ca, facand curat, am ajuns la concluzia ca baia ar trebui zugravita. De la zugravit la renovat nu este decat un gand. Iar de la renovat la modernizat doar un vis. Visand la baia minunata, ma asez la un pahar de discutii cu omul meu… Imi exprim dorintele trecand prin toate procesele explicate mai sus, zugravire, renovare, modernizare si fac o lista de lucruri pe care le visam de mult. Imi doresc, dintodeauna, o baie libera. Nu in sensul nepopulata de sot si copii, ci in sensul o baie simplista pe care sa o poti curata usor. Nu stiu cum este la voi, dar baile din blocurile comuniste sunt un amalgam de elemente inutile, de tevi care ies de peste tot si neergonomice.

Baie noua cu o oglinda mare

Imi doresc o oglinda mare, deasupra chiuvetei. O chiuveta incapatoare astfel incat sa pot spala linistita cate ceva fara sa ma gandesc ca dau apa pe jos. O baterie inalta, asa se numeste ansamblul acela de robineti prin care curge apa, sa pot pune in chiuveta orice si sa nu ma chinui sa umplu cu apa cate un lighean.

Faianta si Gresia pentru o baie noua

Pe langa toate astea o faianta pusa de un meserias calificat… ce zic eu calificat, ultracalificat, este o dorinta de cand eram copil, deoarece vreau sa nu mai arate ca dupa un razboi, cu colturile iesite si sa nu se mai desprinda cate o bucata la fiecare dus mai fierbinte. Cred ca intelegeti necesitatea unui profesionist care sa stie sa puna gresie si faianta.

Un alt aspect al unei gresii si a unor elemente de faianta puse ca la carte este ca poti spala linistita toata baia, de sus pana jos si apoi, tot linsitita, poti clati cu dusul peretii si podeaua fara sa te ingrijorezi ca se infiltreaza apa la vecinul de dedesubt.

Cabina de dus din sticla Walk-in

Totodata îmi doresc și o cabina de dus din sticla fără cada, montata direct pe podea asa cum am văzut in filme.

cabina dus sticla

Acestea fiind dorintele exprimate in fata barbatului, dupa un oftat, am hotarat ca vara aceasta sa renovam si sa modernizam baia. Am trecut la cautat idei de amenajare. Ohoo, e plin netul de idei, de solutii, de meseriasi, de materiale. Am cautat gresie de calitate, gresie ieftina, faianta baie si faiantar (meseriasul care pune gresie si faianta). Ma astept ca meseriasul sa imi recomande ce adeziv de gresie si faianta trebuie sa cumpar. Stiati ca masuratorile se fac si se exprima in metri patrati? Asa ca, sa nu va sperie cand vorbiti cu vreun zugrav cand va spune cat costa pe „metru patrat”. Nu m-am hotarat, inca, ce culori si modele de gresie si faianta ar trebui sa cumpar.

Abia acum incepe distractia, asa ca, orice sfat, orice idee este binevenita. Printre pozele vazute pe net am descoperit niste idei absolut interesante. Podeaua o culoare, iar peretii o nuanta mai deschisa. Podeaua si un brau de gresie la o culoare asemanatoare iar restul o culoare contrastanta. Am vazut si idei in care fiecare perete si podeaua erau alta culoare. Iar despre modele… la fainta decorativa, incepand cu flori si terminand cu figuri geometrice poti face orice iti trece prin minte in baia ta.

Voi? Va simtiti inspirate?

Leave a Comment