La Rasnov se deschide primul parc cu dinozauri in marime naturala din sud-estul Europei

dinozauriFiind o zona cu potential turistic crescut, dar care ofera si conditii naturale care sa simuleze viata dinozaurilor de acum milioane de ani, Rasnovul va avea in curand un Dino Park. Aici, reconstituirea in padure a unui Jurasic Park va atrage cu siguranta un numar mare de curiosi si pasionati care vor gasi la Rasnov dinozauri in marime naturala, construiti din fibra de sticla si structura de rezistenta din metal.

Este de asteptat ca deschiderea oficiala a parcului sa aiba loc in luna mai 2015, iar vizitatorii sa poata admira pentru inceput 45 de dinozauri din diverse epoci ale existentei lor pe Pamant. Cronologia va fi respectata, astfel ca vizitatorii vor putea admira exponatele intr-o ordine temporala a evolutiei lor pe pamant. In timp, numarul dinozaurilor expusi va creste.

Inalti de pana la 24 de metri, dinozaurii au fost adusi din Germania la Rasnov de o firma romaneasca din Sfantu Gheorghe, care a castigat o finantare europeana de 10 milioane de euro pentru dezvoltarea parcului, fara a lua in calcul terenul, pus la dispozitie de primaria localitatii Rasnov. Pe cele 2,5 hectare de padure ale parcului vor exista si locuri de joaca, magazine de suveniruri, un cinematograf, dar si un muzeu stiintific in care vizitatorii pot afla mai multe despre viata celor mai mari fiinte care au trait pe Pamant. In Europa, astfel de parcuri tematice cu dinozauri sunt construite doar in Germania si Austria, iar altele sunt in faza de constructive in Serbia si Portugalia.

Din acest motiv, dezvoltatorul proiectului spera sa atraga 100.000 de turisti pe an. In plus, parcul este construit in drum spre cetatea Rasnov, iar zona este in plina dezvoltare turistica: anual au loc zilele cetatii, numeroase festivaluri de muzica, film sau teatru, iar amplasarea pitoreasca in zona montana, apropierea de Brasov si istoria orasului fac din Rasnov o localitate cu imens potential turistic. Desigur, mare parte din cei interesati de parcul cu dinozauri vor fi copiii, iar dezvoltatorul parcului spera sa incheie parteneriate cu Ministerul Educatiei, pentru ca elevii sa il poata vizita. De asemenea sunt vizate parteneriate cu universitatile din Romania, dupa modelul german: parcul tematic din Germania a beneficiat de sprijin stiintific universitar pentru amenajarea sa in conformitate cu datele stiintifice existente cu privire la dinozauri.

Privind din alta perspectiva, in termen de 5-6 ani dezvoltatorii spera ca Dino Parc sa devina o afacere foarte profitabila si sa atraga inclusiv turisti veniti din afara granitelor tarii, mai ales ca numarul de parcuri care expun dinozauri in marime naturala este de sub 10 la nivel mondial. Dezvoltarea unui astfel de parc presupune obtinerea unei licente si are la baza un studiu stiintific.

Parcul din Rasnov are deja o pagina pe reteaua de socializare Facebook, acolo unde cei interesati pot interactiona direct cu reprezentantii parcului si pot vedea imagini cu dinozaurii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This