Pamantul nu mai e rotund

Si nici turtit, cum ai putea sa-mi dai peste nas, spunandu-mi ca nici n-a fost vreodata rotund. Bine, dar acum a ajuns deja intr-o alta forma. Sau formatiune. Cubica, sa fiu mai exacta. Caci uite ce am descoperit astazi pe net. Un set de cuburi care ar face senzatie in camera unui copil. Si de ce doar a unui copil. Cuburile sunt solide, chiar foarte solide, ele constituindu-se in acelasi timp si drept spatiu de depozitare si scaunele joase, fara picioare. Am mai vazut conceptul acesta. Cand le cumperi sunt pliate precum o cutie de carton de la IKEA. Dar cand le desfaci devin suficient de rigide incat sa ramana in forma lor cubica dar mai ales sa te si tina pe tine ca om stand pe ele. Nu sarind si nici dincolo de o limita rezonabila a numarului de kilograme. Dar oricum, si cutii si scaunele. Acestea cu harta lumii sunt dincolo de pliabile. Ele chiar sunt cuburi din lemn cu burete si panza pe una dintre cele sase parti ale lor.

Nu pot sa spun ca ma dau in vant dupa reprezentarea grafica a lumii, a continentelor si a tarilor, un pic disproportionata fata de imaginile cu care poate ne-am obisnuit. Uite de exemplu Antarctica mi se pare prea mica fata de originalul de la Polul Sud, Groenlanda mi se pare exagerat de mare in reprezentarea grafica de la Polul Nord. Si felul in care sunt desenate contururile tarilor mi se pare un pic defectuos dar daca le privesti de departe probabil ca dau totusi foarte bine. Iar daca mai si stai cu sezutul pe ele…

Chiar ma distreaza ideea ca astazi sa ma asez peste America de Sud. Maine peste rusi si chinezi. Poimaine sa le dau un vant, scuzati-mi purtarea, americanilor. Acum, despre pret caci e si aici de vorbit un pic. Cum ti se pare un pret de 75 de dolari? Sau, avand in vedere ca oricum sunt tot cam pe acolo, 75 de euro? Mult, putin? Ah, n-am spus ce poti sa cumperi de banii acestia. Un cub. Ihi, exact, unul singur dintre cele sase care compun setul, nicidecum pe toate. Pentru un total de 450 de euro daca vrei sa oferi copilului tau lumea intreaga. Mi se pare exagerat, prea mult. Cuburi din-acestea face o fabricuta de mobila cu cel mult 400 de lei si in pretul acesta cred ca pe toate. Tapiteria poate sa mai coste ceva cu tiparirea ei, ca burete presupun ca se gaseste.

Cine vrea cu dinadins sa-i ofere celui drag un astfel de set de mobilier si depozitare presupun ca va plati oricum dar pentru oamenii obisnuiti mi se pare un pic cam mult. In definitiv cu banii acestia iti iei mobila gramada.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This