Necunoscute

Oare domnisorica din imagine isi trece mana prin par in timp ce se uita peste umar ca sa vada nu cumva sa vina ursul peste ea in poienita sau incearca sa disimuleze o tentativa de evaluare a gradului de emanare a gazelor toxice de la subbrat? Vai ce imi mai place sa ma amuz pe seama unora sau altora, un amuzament insa nevinovat, sa ma credeti. Ce voua, daca va uitati mai mult de cinci secunde la aceasta imagine, nu va trece prin cap aceeasi intrebare? Este problema pe care eu o vad in aceasta imagine. Faptul ca ok, fata a fost pusa in mod intentionat sa-si treaca mana prin par si sa se uite undeva in spate, ea stie cat de in departare, e o postura naturala de miscare, te-ai astepta ca miscarea sa fie completa, mana sa treaca prin par dintr-o parte in cealalta, apoi sa coboare la fel de natural, de cate ori chiar noi am am facut aceeasi miscare, pentru ca apoi chipul sa se intoarca catre noi, catre fotograf in cazul de fata.

Atata doar ca aici in poza miscarea este fracturata, imortalizata, oprita, blocata intr-o postura care cel putin mie mi se pare ciudata. Si sunt ferm convinsa ca nu doar mie. E suficient sa ne gandim ca afara e cald, ea este imbracata cu maneci lungi, suflecate tocmai din cauza caldurii, acoperita de razele soarelui, singura intr-o poiana sau parc in care copacii din jur nu asigura chiar atata racoare pe cat ar trebui ca sa se simta confortabil, parasita in mijlocul verdetii ca sa i se faca poze, inchisa la gat si la brau asa incat aerul sa nu poata circula pe sub bluzita aceea subtire dar totusi densa, si-atunci intervine intrebarea: a transpirat? ­čśë

De ce nu, cred ca toti ne-am pune intrebarea daca de la un moment incolo nu ne-am mai simti confortabil. Iar daca dupa sesiunea de fotografie sau de relaxare in parc urmeaza cine stie ce activitate, de exemplu intors la birou dupa pauza de masa petrecuta in mijlocul naturii, devine la fel de natural daca te intorci alaturi de colegi, prieteni sau parteneri la fel de fresh ca atunci cand i-ai lasat cu ceva timp in urma.

O gramada de analiza pe text, pardon, pe imagine, dar ce sa-i faci daca unele fotografii sunt chiar inspirationale, dincolo de simpla admiratie? Sa ma ierte fotograful, sa ma ierte si advertiserul daca postura domnisoarei face sau va ajunge la un moment dat sa faca parte din cine stie ce campanie de promovare. Eu doar mi-am spus parerea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This