N-ai onorat invitatia? Platesti

Editia online a ziarului Adevarul gazduieste in aceste zile o stire pe cat de banala pe atat de incredibila, preluata de catre editorii ziarului de la colegii lor britanici de la BBC. Stirea spune ca un baietel de cinci ani din Marea Britanie, care nu a onorat invitatia de a participa la petrecerea aniversara a unui coleg, a fost facturat de catre parintii acestuia cu suma de 15,95 lire sterline pentru absenta sa de la petrecere, pe factura serviciile facturate fiind chiar „Party No Show Fee”.

Baiatul, Alex Nash, fusese invitat la petrecerea organizata la un o tabara de schi din apropierea orasului britanic Plymouth, atata doar ca parintii si-au dat seama inainte de week-end-ul cu pricina ca baiatul lor promisese bunicilor sa petreaca timpul impreuna iar dintre cele doua variante a ales-o pe cea a bunicilor. Parintii au uitat insa sa anunte familia sarbatoritului asa incat acestia au trebuit sa suporte si costurile copilului absent de la petrecere. Rezultatul a fost factura gasita de parintii lui Alex in ghiozdanul acestuia, o surpriza pe cat de mare, pe atat de neplacuta care a continuat sa-si faca efectele prin ideea lansata de parintii sarbatoritului cum ca ar putea sa apeleze la instantele de judecata pentru recuperarea banilor pe care ei au fost nevoiti sa ii plateasca centrului in care s-a desfasurat petrecerea.

Ce s-ar putea intampla insa daca parintii lui Alex refuza sa plateasca factura? In mod normal, nimic, pentru ca factura aduce in discutie potentiala existenta a unui contract care sa reglementeze relatiile dintre parti. Un contract insa presupune intentia de a crea o relatie consensuala intre aceste parti bazata pe drepturi si obligatii. Dar o invitatie lansata unui copil de a participa la o petrecere aniversara poate genera o astfel de relatie? Cu siguranta nu, varsta nedandu-i dreptul sa intre intr-o astfel de relatie contractuala care sa prevada si conditii legale pentru cazul neprezentarii la petrecere.

Pe de alta parte, parintii sarbatoritului pretind ca participantii chemati la petrecere lor au avut pe invitatiile primite toate datele de contact necesare pentru confirmarea si eventual anularea participarii lor la eveniment, asa incat demersul lor li se pare intru totul logic, absenta prietenului copilului lor producandu-le o gaura in bugetul familiei? Sa fi fost ambii parinti, ori chiar doar unul, de origine scotiana? ­čśë

Cum pe factura apare si numele taberei, reprezentantii Plymouth Ski and Snowboard Centre au tinut sa precizeze public ca factura emisa nu are nicio legatura cu centrul si ca nu a fost intocmita de ei sau cu consimtamantul lor, chiar mentionarea taberei pe factura fiind de natura frauduloasa.

Ramane dezamagirea parintilor lui Alex, care au facut publica toata aceasta poveste cu factura, ei admitand ca in mod normal ar fi pus la dispozitia celorlalti parinti aceasta suma de bani daca situatia ar fi fost pusa altfel in discutie, nu prin inmanarea plicului cu factura copilului lor. Si pe buna dreptate, nu-i asa?

sursa foto: BBC

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This