Mobilier traditional e noua tendinta

Iata o incapere in stil traditional cu mobilier tradtional. Pur traditional. Colorata, incarcata, apropiindu-se de felul in care arata pe vremuri casa bunicilor. Si totusi, un traditional care se imbina cu elementele moderne. Uite, biblioteca este moderna. Dusumeaua are un aspect modern, proaspat. Dar care iata, se imbina atat de bine cu traditionalul pieselor de mobilier situate in centrul si pe laturile camerei.

mobilier traditional

Lada din mijloc, care are in acelasi timp si rol de masuta, mi se pare geniala. Culorile sunt fenomenale, zici ca lada este din sticla si este luminata dinauntru. Nicidecum, este facuta din lemn solid. Desenele sunt insa fantastice iar culorile, nu doar in nuante deschise dar si atat de bine alaturate unele altora, dau aceasta senzatie de lumina provenind din interior fara ca elementele stilistice sa aiba catusi de putin de suferit. Ba dimpotriva, picturile sunt atat de placute, modelele sunt atat de frumoase, dominand designul floral care aduce viata unei lazi facute totusi din lemn. Pictata manual de catre mesteri artizani.

Mobilier traditional

De jur imprejur, alte elemente care poarta amprentele secolelor trecute, paturile, acoperamintele lor, pernele care sunt si ele superbe. Cata viata se gaseste in ele, cat de reusite sunt combinatiile de culori, formele si modelele, conceptii vechi dar care sunt mai mult decat actuale. Si care fac dintr-o incapere totusi inchisa la culoare, o frumusete. Mie personal mi se pare superba. Nu mi-am imaginat niciodata ca o incapere cu peretii atat de inchisi la culoare poate fi atat de frumoasa. Iar ferestrele sunt ca din povesti, ca un geam al unui mic castel.

Cred ca oricat de priceput ar fi un arhitect, ar avea mari dificultati in a proiecta o astfel de casa. Trebuie sa inteleaga atat de multe lucruri despre trecut, despre prezent, despre sufletele care urmeaza sa locuiasca acolo, cred ca nu e deloc usor sa faci o asa casa. Caci nu poti sa pui acolo pe pereti un aparat de aer conditionat, nu poti sa pui nimic din inox de exemplu, s-ar deteriora major imaginea traditionala a incaperii, si uite ca nu poti sa pui nici tablouri, caci simetria este una pe orizontala, pe care nu poti s-o intrerupi cu astfel de accesorii.

Leave a Comment