Mobila din lemn masiv? Nu, multumesc

Iata un exponat pe care mi-ar placea sa-l vad in continuare doar in poze si in show-room-uri, nicidecum la mine in casa, mobila din lemn masiv. Nu te gandi ca nu-mi place, ar fi atat de banal, bineinteles ca imaginea acestor piese de mobilier imi place si parca vad in pat un rege si o regina savurandu-si somnul de frumusete. Sau cateva modele intr-o sesiune foto pentru o revista de fashion.

mobila din lemn masiv

Nu m-as da in laturi nici eu de la a dormi intr-un astfel de complex de mobiler daca l-as gasi intr-un hotel de exemplu. Si cu siguranta ca m-as simti precum o alteta regala, rasfatata. Dar acasa la mine, nu, multumesc. Motivele fiind probabil simple pentru multi dintre noi, de neconceput pentru la fel de multi.

De ce nu as alege mobila din lemn masiv in propria casa?

Unul dintre motivele pentru care nu mi-as cumpara mobila din lemn consta in lipsa de functionalitate. Bineinteles, asigura odihna atat de necesara din timpul noptii dar doar atat. Ii lipseste sertarul in care sa depozitez seturile de lenjerie de pat si pernele. Pai unde sa le pun? Intr-un dulap in care sa ocupe atata spatiu ce se poate dovedi util pentru depozitarea altor lucruri? Un pat modern, simplu, are aceasta cutie de depozitare de sub saltea care ofera un volum excelent pentru pastrarea lucurilor specifice dormitorului.

Un al doilea motiv il constituie imposibilitatea de a avea alte piese de mobilier deasupra patului. Cu un astfel de pat nu ai voie sa fixezi pe perete alte lucruri, hai, poate un tablou acolo. Dar noi avem in casa tablouri, chiar trei, niciunul agatat pe perete. Sunt dosite, nu ca in cazul unor oameni sus-pusi care si le-au zidit in pereti, dar cred ca m-as plictisi sa le vad pe pereti zi de zi. Prefer niste dulapioare, niste polite pe care sa mai pun una alta.

Apoi cand ma gandesc la cat de grea este mobila din lemn masiv. Mai ales patul. Probabil ca cei care le-ar aduce si-ar rupe salele cu un pat ca acesta. Caci presupun ca mi l-ar aduce nu doar pana acasa ci chiar pana in dormitor. Iar daca ar fi sa ma mut in alta parte, am incurcat-o de-a binelea. Gasesc eu o firma de mutari care sa se inhame la asa ceva?

Pret mic sau mare? Nu mi-e clar

Ai remarcat probabil pana acum ca n-am spus nimic despre pret. Nici nu ar fi multe de spus pentru ca pur si simplu nu ma intereseaza, de vreme ce oricum nu mi-as cumpara. Dar de stat intr-un astfel de pat as dormi, cu siguranta, daca il gasesc intr-o camera de hotel, cum spuneam si mai sus. De altfel, daca-mi aduc bine aminte, cred ca am si dormit intr-unul ca acesta, la un hotel de lux in Poiana Brasov. Si am dormit foarte bine, mai ales ca veneam dupa distractie pe partie si eram obositi.

Leave a Comment