La mare, la soare

Vine vara, bine-mi pare, si anul acesta merg la mare. Nu mai departe de ziua de ieri ma gaseam pe un blog al unei alte fete, americanca, nu romanca. Ea postase cel mai nou articol al sau chiar ieri dimineata, articol pe care si-l ilustrase cu cateva fotografii de pe plaja pe care fusese. O plaja din California cu mult nisip si soare.

Instant mi s-a facut un chef imens de mers la mare, as putea spune ca pentru cateva minute chiar am invidiat-o. Nu ca noi ne-am afla foarte departe de marea noastra, in doua ore putem fi pe plaja. Dar doua ore dus, doua ore intors, o gramada de timp petrecut pentru o pofta. Asa ca mi-am infranat-o si am acceptat gandul ca mai trebuie sa astept o saptamana, poate doua. Sper ca ma voi regasi din nou pe o plaja care sa ma incalzeasca cat poate de bine.

la mare, la soare

Daca nu era duminica ci sambata am fi dat cu siguranta o fuga pana acolo. Nu am rezistat si i-am lasat un comentariu in acel articol in care i-am marturisit cat de dor imi este de mare, de plaja si de valuri.

Vara la mare

Acum ca s-a si incalzit este atat de bine, ma simt in elementul meu. Pana mai adineauri am suferit de frig, motiv pentru care week-end-ul acesta am facut totusi o baie de soare in parcurile din oras. Bine doua dintre ele sau suficient cat sa mai prind ceva caldurica in bietele mele oase acoperite de un strat subtire de carnita. De-acum vor incepe toti sa dea drumul la aparatele de aer conditionat, parca sa-mi faca in ciuda, mie care-mi place caldura, cat mai multa caldura.

Acum, pentru ca tot nu pot sa ma desprind de gandul marii, probabil ca in urmatoarele doua luni vom ajunge la mare in macar doua, poate chiar trei week-end-uri, asa din scurt. Mi-ar placea insa si un sejur, ca toata lumea buna, caci in ultimii ani am tot fost pe fuga, ba in Romania, ba in Bulgaria, dar tot din scurt. Nici nu mai stiu cum e sa stai o saptamana sau cinci zile. Asa am inteles ca au acum sejururile turistice, sa fim si noi niste turisti in adevaratul sens al cuvantului, nu doar niste fugari pe autostrazi.

Cazarea la mare

Am cautat cazare in Mamaia, la prima incercare nu am gasit ceva care sa ne placa. Problema pe care o intuiesc este aceea ca daca mai intarziem mult s-ar putea sa ne trezim ca nu mai gasim locuri. Imi imaginez ca multi si-au luat bilete de odihna, de turism, cu mult timp inainte, parca prin februarie a fost targul de turism, nu-i asa?

Cum gasim cazare?

Iar de early booking nu cred ca mai poate fi vorba acum. Macar sa gasim o camera pentru cele cateva zile cat sa ne bronzam frumos. In timp ce-mi veneau cuvintele in minte si le scriam, cand am ajuns la bronzam imi venise initial prajim. Ca sa vezi cam cat imi doresc sa stau la soare. Bineinteles ca voi evita expunerea prelungita, nici nu ma gandesc sa fac vreo prostie si sa vin de acolo arsa.

Iar daca o sa avem noroc sa gasim locuri, poate mergem si cu prietenii. Cu cat mai multi cu atat mai bine. Mai ales ca ei sunt si cantareti. Deci odata cu lasarea intunericului putem sa facem niste concerte ad-hoc pe malul marii. Imi si imaginez cum o sa se stranga lumea pe langa noi. N-ar fi prima data si e chiar fain sa vezi oamenii cum adera la o stare de bucurie.

Leave a Comment