iPad-ul se face mare

ipad proPare a fi ca dintr-o poveste cu un personaj care creste mare, de ce nu, intr-un an cat altii in zece, realitatea de pe teren fiind insa un pic diferita. Personajul este unul digital si echipament pe deasupra, hardware cum s-ar zice, nascut fiind de cea mai cea companie din lume, dupa unii. Si dupa rezultatele financiare inregistrate in ultimii ani. Este vorba de binecunoscutul iPad care din aceasta toamna creste si inca bine, si la propriu, devenind cea mai mare si mai puternica tableta. Noua versiune urmeaza sa fie lansata chiar zilele acestea, se va numi iPad Pro si va avea un ecran de nu mai putin de 12,9 inci. Urias fata de cei 9,7 inci ai modelelor considerate mari pana acum. Si, pentru ca se apropie usor de dimensiunile unui laptop, oamenii de la Apple l-au dotat si cu un stylus pen cu care sa apesi pe ecran si cu tastatura atasabila. Nu de alta dar dca tot e cea mai puternica, s-o pui la lucru in scopuri productive, nu doar de entertainment. Desi, sa ne aducem aminte, Steve Jobs a militat pentru eliminarea stylus pen-urilor, dorind o interactiune directa a mainii omului cu ecranul device-urilor pe care nu doar le-a imaginat dar le-a si adus la viata.

Ads:  ► Service Apple Romania  ► Tablete resigilate  ► Localizare telefon  ► Reclama Google

Sa revenim la partea comerciala spunand ca tableta va putea fi comandata incepand de astazi din magazine online precum si din magazine fizice incepand cu aceasta saptamana. Nu neaparat si in Romania, fiind anuntate pentru inceput 40 de tari care pot comercializa pe cai oficiale acest produs. Probabil ca foarte curand va aparea insa si la noi, urmand ca in cateva luni sa primeasca si Romania unda verde pentru comercializarea lui. Printre cele 40 de tari se gasesc bineinteles pietele mari ale lumii, SUA, Marea Britanie, Japonia si China. Cele mai mici, ca a noastra, mai incolo cand lumea va fi invadata deja de review-uri pozitive, bineinteles.

Pretul: modelul dispunand de cea mai mica memorie, de 32 GB, va avea un pret de 799 de dolari. Conectivitatea acestui model va fi limitata la Wi-Fi. Tot doar la Wi-Fi va putea fi conectat si modelul de 64 GB al carui pret va fi de 949 de dolari. Doar fratele mai mare va avea acces si la retelele mobile, 4G, 3G, pe langa capacitatea de 128 GB avand si un pret pe masura: 1079 de dolari. Toate cele trei variante ale produsului vor fi vandute si in variante de culoare: argintiu, auriu si gri sideral, rezultand astfel un numar de 9 combinatii.

Acum nu trebuie sa ne asteptam la o explozie a vanzarilor acestui produs, el e destinat totusi utilizarii profesionale. Apple vine insa primul in zona aceasta a tabletelor de mari dimensiuni, intr-o incercare de a deschide o noua nisa dar si de a compensa tendinta descrescatoare a vanzarilor de tablete, tendinta care se face simtita de ceva timp incoace. Lumea cred ca este deja saturata de aceste produse, vanzarile nemaifiind alimentate de dorinta de a avea o tableta, majoritatea gospodariilor, raportandu-ne la nivel global si la gospodariile cu putere de cumparare bineinteles, dispunand de un astfel de produs, cat mai ales de upgrade-ul la modele superioare care sa satisfaca mai rapid, mai bine si mai eficient nevoile celor care le folosesc in mod curent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This