Intalnire cu testoasele de la Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa organizeaza la acest sfarsit de saptamana un nou eveniment din ciclul de conferinte pentru copii. De aceasta data subiectul principal vor fi broastele testoase, invitati fiind toti prescolarii si micii scolari dornici sa afle lucruri noi si de ce nu, sa interactioneze cu animatorii evenimentului.

In cadrul conferintei pentru copii urmeaza sa fie prezentate informatii utile si curiozitati despre testoase, metodele inedite prin care acestea isi procura hrana sau se apara de dusmanii lor naturali, asigurandu-si supravietuirea in apele oceanelor sau pe uscat. De asemenea felul in care broastele testoase s-au adaptat schimbarilor de mediu survenite in ultimele secole ca urmare a activitatii oamenilor. Care sunt problemele pe care acestia, oamenii, le-au creat testoaselor si care sunt solutiile pe care ar trebui sa le adopte pentru ca aceste animale uriase si dragute in acelasi timp sa fie protejate.

Nu de alta dar in prezent traiesc 327 de specii de testoase de apa si de uscat, o parte dintre acestea aflandu-se insa in pericol de disparitie. De culori si marimi diferite, avand carapace bombate sau aplatizate, traind in aproape toate tipurile de habitate, testoasele au fost considerate dintotdeauna animale placute ochiului, interesante dar in acelasi timp lipsite de aparare in fata omului care le-a influentat cel mai mult existenta pe glob.

Sa nu uitam ca testoasele traiesc pe Pamant dinaintea soparlelor, serpilor sau crocodililor. Cele mai vechi fosile de broaste testoase cunoscute pana in prezent dateaza de acum 220 de milioane de ani!

Acesta este cadrul in care copiii sunt asteptati sa se intalneasca cu testoasele, intr-o conferinta interactiva, plina de intrebari si raspunsuri, bogata in informatii deosebit de interesante si de utile, un dialog activ intre prezentatorul George Stefan Nazareanu si copiii prezenti in sala.

Taxa de participare este de 10 lei pentru fiecare copil si 20 de lei pentru fiecare parinte. Locurile sunt limitate, inscrierile putandu-se face telefonic la 021 305 60 31 sau prin e-mail la adresa info@antipa.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This