Incotro plecam astazi?

Incotro plecam azi?

Ce bine ar fi daca toate lucrurile s-ar intampla tot asa de usor precum am pus eu aceasta intrebare, adica atat de simplu. Incotro plecam astazi? Bine ar fi daca am putea, uite-asa, sa ne uitam incotro arata limba secundarului sau a minutarului de exemplu. Sa ne propunem, dar ce zic, nu doar sa ne propunem, ci si sa punem in practica ideea de a pleca fix in acea directie sortita de un simplu ac de ceasornic? Ar fi minunat, nu-i asa? Toate intrebarile acestea mi s-au nazarit dupa ce am vazut acest frumos zic ceas de dama care in locul unui cadran alb, tern, obisnuit, clasic, are nici mai mult nici mai putin decat harta lumii. Ok, o parte din ea, dar oricum pe partea cealalta a lumii se gaseste imensitatea celor doua oceane care aici nu se vad.

Ceasul si timpul

Este un ceas original, nimic de zis, si mai arata si bine pe deasupra, tocmai bun sa te uiti la el si sa vezi cat timp mai ai ca sa ajungi la aeroport si sa te imbarci in avionul care te va duce… acolo, unde visezi. Poate sa fie chiar si Africa. Desi am auzit ca in perioada aceasta este mai putin ofertanta, atat in partea de nord a ei cat si in sud avand loc razboaie, razmerite si tot felul de alte conflicte care nu sunt compatibile cu turistii, cu atat mai putin cu o domnisoara.

Dar nu mai departe de aseara am vazut la televizor o reclama prin care un oras din Africa de Sud, Durban parca, incerca sa isi atraga turisti catre el cu un mesaj de genul cel mai cald loc de pe Pamant. Madagascar ar mai fi o varianta, ca tot si-a abandonat Mazare proprietatile de acolo, neintentionat. Dar daca tot nu mai poate ajunge acolo inseamna ca avem o camera in plus disponibila pentru turisti. Poate sa fie si zona araba, cea civilizata, bineinteles, cu Emiratele, cu Arabia Saudita, acolo unde esti in siguranta ca turist. Cata vreme te ascunzi inauntrul bijuteriilor arhitectonice construite intre dunele de nisip.

Incotro plecam astazi cu gandul?

Asia este la fel de ofertanta. China, Hong Kong, Japonia sunt destinatii de vis. Probabil ca scumpe, mai ales Japonia, dar spectaculoase. Mai ieftine am inteles ca ar fi tarile mai sarace din regiune, Cambogia, Thailanda, Myanmar. Mai ales despre aceasta din urma am auzit numai lucruri de bine in ceea ce priveste plajele si marile. Cu ceva eforturi si relatii pe la consulate ar rasari drept variante chiar si Australia si Noua Zeelanda. Mai ales in Noua Zeelanda, ce mi-ar placea sa ajung acolo si sa pot urca pe muntii in care i-au filmat pe Frodo, Gandalf si compania.

Pana atunci insa ma uit cu jiind la ceas, acesta fiind singurul si sigurul pe care mi l-as putea permite chiar si in acest moment. Nu de alta dar costa putin peste 30 de lei. Visele sunt insa nepretuite.

Leave a Comment