excursie-la-dubai

Excursie la Dubai, cu plecare din Bucuresti

Am primit poza printr-un newsletter despre o excursie la Dubai. Din acela care promoveaza reduceri colective unde pretul este mic daca sunt si suficient de multi cumparaturi. Promova excusie la Dubai, cu plecare din Bucuresti, cu taxele de aeroport incluse, cu sapte nopti de cazare cu mic dejun, zbor direct din Bucuresti prin intermediul unei companii aeriene low-cost, la doar 429 de euro. Bine, de la 429 de euro.

excusie la Dubai

Super pret, nu-i asa? Putin peste patru sute de euro pentru sapte nopti si zile in Dubai mi se pare super avantajos. Mai ales ca in chiar aceste zile as vrea sa gasesc un last minute catre Barcelona pentru inceputul 6septembrie si sub 535 de euro nu reusesc sa gasesc. Iar cinci sute de euro pentru Barcelona si doar trei-patru nopti mi se pare exagerat.

In fine, ideea articolului mi-a venit de la poza. Pare frumos acolo, nu-i asa? Pare destul de aerisit cu lacul acela, presupun artificial, care, intinzandu-se de-a lungul mai multor zgarie-nori arata ca fiind destul de mare, de lung. Dar, pe de alta parte, cred ca e si destul de inghesuita zona aceea.

Excursie in Dubai – cladiri foarte inalte

Nu de alta dar daca e sa te misti pe acolo pe langa blocurile acelea super inalte cred ca trebuie sa te ia o senzatie din-aceea de sufocare, ca si cum ar veni peste tine, prea sunt atat de multi si mai ales atat de apropiati unul de celalalt. Noroc cu sticla de pe ei care probabil reflecta destul de multa lumina si poate fac sa deschida spatiul, sa arate ca fiind unul mai mare decat este in realitate.

Mie nu cred ca mi-ar placea sa traiesc acolo printre acei mastodonti. Sunt multi, foarte multi, bine, poate si eu sunt obisnuita cu blocuri mai mici. La mine in cartier de exemplu sunt doar blocuri de patru etaje.

Iar cei doi uriasi din apropiere mi se par oribili de-a dreptul. Si vorbesc de nu foarte multe etaje, parca vreo doua zeci si ceva, care pe langa turnurile din Dubai ar parea probabil ca niste copilasi.

Este interesant ca dincolo de aceasta perdea de zgarie-nori pare a fi un spatiu gol, sau cel putin ocupat cu cladiri de mici dimensiuni, nicidecum de inaltimea celor de pe malul lacului.

Si-atunci perdeaua aceasta de beton si sticla e ca si cum ar obtura privirile celor de pe ambele parti. Nici cei de pe malul lacului nu pot vedea in zare din cauza lor. Nici cei din desert nu pot privi incoace pentru ca privirile le sunt blocate de padurea de cladiri.

Concluzie

In fine, au facut imaginea sa para albastra, curata, spatioasa. Cred ca doar cei care au fost acolo ne pot confirma daca prezenta turnurilor da o senzatie de modernitate sau de aglomerare urbana care nu-si gaseste totusi locul acolo.

Eu n-am ajuns pana acum in excursie la Dubai, de fapt niciunul dintre noi nu a avut ocazia. Ne dorim bineinteles sa ajungem dar uite ca pana acum nu ne-am facut drum intr-acolo.

Leave a Comment