Doua vesti despre iPhone si iPad

Cu care dintre ele sa incep, cu telefonul caci ne este mai la indemana de-a lungul unei zile sau cu tableta caci este mai mare, cel putin din punctul de vedere al dimensiunilor… Hai sa incep cu tableta: zice-se ca baietii de la Apple lucreaza la realizarea unei tablete de mari dimensiuni. Nu ca cele existente ar fi foarte mici, ele nu incap in buzunare, dar ar fi vorba de o tableta cu dimensiuni cel putin generoase ca sa nu zic uriase: aproape 13 inch ar trebui sa aiba modelul despre care se presupune ca s-ar numi iPad Pro. Mai exact, 12,9 inci. Cu adevarat uriasa, nu-i asa? La un asemenea ecran si rezolutia ar fi pe masura, de 2723×2048 daca e sa dam crezare zvonurilor din ultima vreme. Cine ar putea folosi un astfel de produs? Probabil cei care vor dori sa-si petreaca o ora, doua inainte de somn uitandu-se la un film fara a fi nevoiti sa se dea jos din pat ca sa puna laptopul pe birou, de exemplu. Sau angajatii cine stie caror corporatii.

Ads: tablete ieftinetelefoane resigilateservice autorizat Appleservice iPhoneservice iPad

Adevarul e ca am vazut de curand, cu vreo luna in urma, un angajat al unei banci lucrand pe o tableta ca si cum ar fi fost un laptop, ecranul inclinat iar tastatura separata. Curiozitatea m-a facut sa ii dau tarcoale ca sa vad despre ce era vorba, afland ca folosea o tableta Microsoft Surface.

Revenind la iPad Pro, se presupune ca ar avea in momentul lansarii sistemul de operare iOS 9.1 preinstalat. Si un stylus in dotare. Desi, daca imi aduc bine aminte, Steve Jobs parca ura stylus-urile, considerandu-le aberante. In fine, Jobs nu mai e la conducerea companiei drept pentru care urmasii sai pot schimba strategia companiei dupa cum considera de cuviinta. Si din nou, pe buna dreptate, am inteles ca vanzarile de tablete se duc in jos cu o viteza ametitoare.

A doua veste dinspre Apple vine de fapt din partea Samsung, ca o dovada ca managerii acestei companii incearca din rasputeri sa mai acapareze cate o bucatica din cota de piata a americanilor. Coreenii au decis sa ofere utilizatorilor de iPhone posibilitatea de a testa cele mai noi modele de smartphone-uri Samsung pentru o taxa mai mult decat modica: un singur dolar. Acestia anuntand zilele trecute ca stocurile de telefoane de test au fost deja epuizate. Nestiind insa cate astfel de telefoane au fost puse la bataie. Presupun ca macar cateva zeci de mii, daca nu chiar cateva sute de mii, nu de alta dar utilizatori de iPhone sunt cu zecile de milioane. Modelele oferite fiind varfurile de gama din acest moment: Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge Plus si Samsung Galaxy Note 5.

Dar doar utilizatorilor de iPhone li s-a oferit aceasta posibilitate, nu si celor care jongleaza cu smartphone-uri bazate pe Windows sau Android. Testul dureaza o luna de zile, timp in care fiecare astfel de tester beneficiaza de un SIM activat si un abonament de voce si date la acelasi operator mobil la care erau inregistrati si inainte. Nu stiu cat de usor vor fi convins sa le si aduca inapoi la finalul perioadei de proba.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This