Don Quijote vine la Bucuresti

Don QuijoteDon Quijote vine la Bucuresti si nu singur ci insotit de o gramada de surprize. Se vor intampla la Institutul Cervantes din Bucuresti unde are loc saptamana aceasta Saptamana Cervantes, un eveniment, de fapt o serie de evenimente dedicate implinirii a 400 de ani de la publicarea celei de-a doua parti a celebrului roman al lui Miguel de Cervantes – Don Quijote de la Mancha. Evenimentele impletindu-se in mod fericit cu sarbatorirea Zilei Mondiale a Cartii si a Drepturilor de Autor, din 23 aprilie. Seria de evenimente gazduite de institutul cultural spaniol de la Bucuresti include o expozitie de carte, proiectii de film, recitaluri muzicale si lectura din chiar acest roman.

In special evenimentul constand in lectura va fi gustat de public, cu siguranta. Pentru ca pe 23 aprilie, intre orele 16:00 si 21:00, toti admiratorii romanelor lui Cervantes si ai personajelor acestuia, Don Quijote, Sancho Panza, Dulcineea, sunteti asteptati sa citeasca din acest roman. Astfel, cu mic cu mare, toti cei prezenti vor avea la dispozitie cate doua minute de lectura din acest roman, din varianta in limba romana sau din varianta originala, in limba spaniola. Nu conteaza varsta, pot citi si elevi si studenti si adulti sau varstnici deopotriva. La sfarsitul lecturii, fiecarui cititor i se va oferi cate un trandafir rosu, conform traditiei spaniole de Ziua Cartii. Daca vrei sa citesti, trebuie sa te programezi trimitand un e-mail la cult3buc@cervantes.es.

Astazi 21 aprilie, evenimentele dedicate lui Cervantes au loc la Ateneul Roman unde grupul spaniol Zarabanda va interpreta de la ora 19:00 muzica veche spaniola, in cadrul unui eveniment numit Cervantes y la música. Donde hay música no puede haber cosa mala / Cervantes si muzica. Unde-i muzica, nu poate fi nimic rau. Biletele pentru acest eveniment pot fi achizitionate de la casa de bilete a Ateneului Roman.

Maine, 22 aprilie, la Institutul Cervantes va avea loc o proiectie de film: Don Quijote de la Mancha, o animatie datand din 1979 in regia lui Cruz Delgado. Trebuie sa stii spaniola sau engleza, limba vorbita fiind spaniola, subtitrarea fiind in engleza. Intrarea la aceasta proiectie este libera, numarul de locuri este insa limitat.

Daca despre ziua de 23 aprilie am scris deja, sa vedem ce ni se ofera pe 24 aprilie: recital de chitara in interpretarea artistului roman Maxim Belciug, recital numit “Palabras de guitarra. Quijotesca”. Elocvent, nu-i asa? Muzica va fi insotita cu lecturi din fragmente din Don Quijote cu ajutorul vocii actritei Clara Flores. Evenimentul se va desfasura in aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, intrarea fiind de asemenea libera sub rezerva numarului limitat de locuri disponibile. Pentru rezervari trebuie folosita aceeasi adresa de e-mail mentionata mai sus.

Don Quijote vine asadar la Bucuresti iar daca vrei sa traiesti spiritul sau, trebuie doar sa participi la oricare dintre aceste evenimente.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This