Cum sa-ti decorezi locuinta? Raspunsul la aceasta intrebare este simplu: decorarea locuintei se face dupa gust. Tinand cont ca gusturile se cultiva si se schimba in timp, pregateste-te si pentru cateva schimbari ale designului interior al locuintei de-a lungul timpului. De la modificari minore pana la refacerea santierului pentru amenajari substantiale, locuinta ta va trece de-a lungul anilor prin mai multe modificari stilistice.

Si e normal, de vreme ce iti doresti ca apartamentul, casa ori vila in care locuiesti sa exprime natura ta, stilul tau personal. Este natural sa vrei sa iti transformi dorintele in planuri iar planurile in realitate, este la fel de normal sa iti doresti o locuinta poate moderna, poate clasica, poate sobra, inundata in culori sau cat mai simpla, dupa cum iti doresti in anumite etape ale vieti.
Decorarea locuintei poate fo o placere?
Important este rezultatul final, important este ca la incheierea lucrarilor, fie ele de mai mica anvergura, fie ele importante, sa ramai cu acel sentiment de implinire, de multumire interioara. Pe parcusul acestui proces de (re)decorare apar atat de multe optiuni incat e usor sa pierzi din vedere scopul final, de aceea este bine sa ai alaturi pe cineva care sa te ghideze cu experienta de care dispune, sa te indrume oferindu-ti alternative mai bune decat cele pe care le-ai fi luat in considerare, sa te ajute sa folosesti cele mai bune materiale si sa le cumperi la cel mai convenabil raport calitate-pret.
Cum decoram zone de intrare?
Gandeste-te, chiar de la intrare, sau pentru a ajunge la etaj daca este cazul, ai putea alege scari din lemn, din marmura, acoperite cu gresie, chiar si din sticla. Si balustradele sunt de atatea feluri: balustrade inox, balustrade sticla, din lemn; ferestrele de asemenea, jaluzelele aidoma. Ce sa mai spunem despre obiectele decorative care, atunci cand te ajuti cu un designer iti poti transforma locuinta intr-un mic paradis, sau mai mare, dupa caz. Uneori si ascunderea lor este o provocare, de exemplu cum faci sa ascunzi aparatul de aer conditionat, pentru ca poate nu vrei sa se vada, sa iasa din perete: si atunci il poti ascunde in plafon, in perete, iarasi, solutii sunt destule.
Decorarea locuintei in inseamna si elemente de perete
Ce pui pe pereti? Tablouri clasice, tablouri moderne, stickere decorative? Cum iti alimentezi locuinta cu energie? Conectata fiind la reteaua orasului, alimentata cu energie electrica de la propriul sistem de panouri solare? Cand ai un proiect casa ti se pare mai usor de realizat, cand ai un sprijin deciziile par mai putine si mai intelepte.

Poate vrei sa ai o bucatarie moderna. Cu un colt ferit de lumina si caldura in care sa depozitezi produse bio de exemplu. Doar vrei sa traiesti sanatos. Sau un spatiu de depozitare pentru unelte, vopseluri, anvelope de vara pe timpul iernii si viceversa; poate vrei o camera in care sa-ti organizezi propria ta expozitie de fotografie ori sala de jocuri.

Motive suficiente sa acorzi decorarii casei o atentie suficient de mare. Nu de alta dar atunci cand iti amenajezi si decorezi casa practic scrii o poveste. O poveste care va avea o multime de pagini, de zile si nopti pana la urmatorul efort de genul acesta. Si atunci trebuie sa te asiguri ca iei cele mai bune decizii. Doar asa iti transformi locuinta intr-un loc cald si primitor, nu intr-unul rece si impersonal.
Nu trebuie sa te temi sa experimentezi. Cere insa un sfat cuiva care a mai trecut prin astfel de experiente. Gusturile se cizeleaza. Dar este nevoie de mult timp, asteptarile se mentin mereu la cote inalte, in timp ce energia si bugetul scad cu fiecare zi petrecuta in mijlocul santierului din propria ta casa. Alege sa iti decorezi casa cu bun gust, sa respire eleganta, stil, rafinament si de ce nu, originalitate.