Piscina in casa, avantaje si dezavantaje

Presupunand ca nu faci parte din categoria celor norocosi care detin in proprietate o vila, o casa cu o gradina imensa in care ti-ai ridicat sau ingropat dupa caz o piscina, vin eu acum si te intreb: daca ai avea o astfel de proprietate imobiliara, unde ti-ai face piscina? Afara, in curte sau gradina, sau inauntru, precum in exemplul din imaginea alaturata? Daca ar fi sa rapund eu prima data la aceasta intrebare atunci primul feeling e sa spun ca afara, mi se pare mult mai normala, mult mai naturala o piscina aflata langa locuinta.

cu piscina in casa

Motivul e simplu: ce poate fi mai bun decat sa faci o baie intr-o apa incalzita de soare, sa te balacesti sub lumina acestuia apoi sa iesi ca sa te asezi pe un sezlong si sa te usuce acelasi soare? Mi se pare genial. Apoi lenevesti cu o carte in mana, eventual si sub o umbrela ca sa nu te arzi, apoi din nou in piscina, balaceala, distractie, muzica si tot asa.

Este bine sau nu cu piscina in casa?

Pe de alta parte si inauntru este bine. Nu de alta dar inauntru nu-ti aterizeaza in apa toate frunzele si insectele pamantului ca sa trebuiasca sa alergi cu sita de jur-imprejurul piscinei ca sa le culegi din apa. Apoi soarele nu te incalzeste si nici nu te usuca, trebuie s-o faci manual, cu prosopul. Daca pui muzica se aude ca intr-o incinta inchisa, nu ca in aer liber, la picnic. Iar beneficiile piscinei dinauntru se cam opresc aici, din punctul meu de vedere.

Ce trebuie sa stii despre piscina in casa?

De ingrijit trebuie sa ingrijesti apa din ambele locatii. Atat inauntru cat si afara, apa cred ca tot trebuie tratata periodic cu pastilele acelea pe care le-am vazut pe la diversele hoteluri la care am stat si care aveau si piscine in care m-am balacit. Apoi daca afara ai sansa ca apa sa se incalzeasca de la caldura soarelui. Inauntru aceasta posibilitate dispare iar apa va avea cu siguranta o temperatura mai mica, cea a fundatiei in care a fost ingropata. Este drept, cu piscina in casa poti sa faci baie tot timpul anului, nu ca afara.

Si daca e inorat si daca ploua ori ninge, intr-o piscina aflata in interiorul cladirii tot poti sa te arunci. Afara esti limitat la sezonul de vara. Legat de temperatura ma intreb daca oare exista sisteme de incalzire a apei. Desi cred ca trebuie sa fie imense si sa consume pe masura ca sa incalzeasca, caci presupun ca nu l-ai tine pornit tot timpul, apoi sa ruleze ca sa mentina apa aceea calda. Iar pentru o piscina de asa mari dimensiuni cred ca e de-a dreptul imposibil. Cred doar. Si ma mai gandesc ca si inauntru se poate face frig in timpul mai rece de toamna sau iarna. Presupun ca incalzirea unei astfel de incaperi este dificila in astfel de momente. Cate calorifere sa ai ca sa incalzesti incinta? Iar vara, fiind inauntru si la umbra, nu cred ca ai nevoie de aer conditionat ca s-o racesti.

Picnic la piscina

Picnic poti sa faci in ambele locuri. Doar ca afara e mai frumos, nu-i asa? Inauntru, ce sa servesti ca nu poti sa faci mese imbelsugate, nu-si are rosul, trebuie sa te limitezi la ceva frugal. Pe cand afara, ei, afara poti sa intinzi mese peste mese, picnic, aniversare, evenimente de tot felul, mancare cat cuprinde. Avantaj afara. Acum depinde de fiecare, cat de mult conteaza sa poti sa inoti in piscina tot timpul anului, versus cat de important este sa te distrezi si pe langa piscina, nu doar in apa.

Leave a Comment