Cu-Balonul

Vreau sa zbor cu balonul

Mi-ar placea sa zbor cu balonul. Sa simt, asa cum imi imaginez ca simte cineva aflat in nacela unui balon. Nesiguranta faptului ca zborul cu balonul nu se poate compara nici pe departe cu zborul cu avionul sau cu elicopterul de exemplu, in cazul carora exista motoare, exista sisteme de siguranta, inclusiv centurile. Pe cand in balon intre tine si pamant nu e decat podeaua nacelei.

Sa simt pe de alta parte forta cu care aruncatorul de flacari le arunca pe acestea catre imensul balon de deasupra incalzind aerul si tinandu-l in viata, acolo sus pe cer. De fapt nesiguranta cred ca mi se trage de la faptul ca, sunt aproape sigura, forta vantului poate fi de multe ori mai puternica decat balastul nacelei precum si faptul ca acest lucru poate duce la deplasarea lui catre locuri pe care altfel nu le-ai fi planificat.

cu balonul

Pe cand cu elicopterul sau cu avionul ai deplin control asupra aparatului de zbor in ciuda eventualelor vicisitudini ale vremii sau curenti de aer de la inaltime. Dar nesiguranta nu ma va impiedica sa zbor cu balonul.

Cand ne aventuran cu balonul

Si de altfel cine se aventureaza cu balonul cu aer cald atunci cand ploua? Presupun ca nimeni. Iar daca totul se rezuma la vreme frumoasa as putea presupune si lipsa curentilor de aer.

Dar aceasta doar la sol căci vedem cu totii cat de repede se misca norii aflati la oarece inaltime. Iar daca ramai cu balonul la doar cativa metri de pamant, ce rost mai are experienta?

Cum am vazut in urma cu cateva week-end-uri pe aeroportul Baneasca, sau Aurel Vlaicu cum ii spune de fapt, in sambata in care a fost organizat acel spectacol aeronautic, cu multe avioane, cu elicoptere, dar si cu un balon protapit acolo in mijlocul multimii, legat bine cu franghii de sol.

activitati-cadou.ro

Balon pe care undeva spre seara l-au umplut cu aer, l-au inaltat si cred ca au invitat doritorii sa se urce in el, contra cost, bineinteles. Si au fost o gramada de doritori caci balonul s-a ridicat de la sol de o multime de ori. Dar nu-ti imagina ca pana in vazduh, doar cativa zeci de metri. Hai mai bine zis cam cat inaltimea unui bloc de patru etaje, cat sa aiba o priveliste de ansamblu asupra multimii de oameni stransa pe aeroport ca sa vada spectacolul.

Cum ar fi sa…

Mi-ar placea sa fiu intr-un balon chiar asa, ca in poza, pe deasupra unei paduri, pe deasupra unui lac, sa vad oamenii mergand pe trasee, sa ne facem cu mana si sa ne fotografiem, caci nu vezi prea des un balon zburand prin creierii muntilor.

Apropo de trasee si de lac, daca mi-ar placea sa fotografiez de sus turistii aflati pe trasee, ar fi frumos sa fotografiez tot de deasupra si oameni aflati in barca pe luciul apei. Bine, barca e mai greu de urcat pe munte dar stiu ca acum exista acel tip de ambarcatiune, caiac gonflabil, pe care il iei la spinare si urci cu el pe munte sa te dai pe apa lacului glaciar.

Care sunt costurile pentru un zbor cu balonul

Dincolo de placerea zborului cu balonul de aer cald mai sunt insa costurile. Caci din cate inteleg nu este deloc ieftin. Chiar de putin timp am vazut parca intr-un newsletter din-acelea cu oferte o varianta cu zbor cu balonul la vreo 500 de lei. Bine oferta era parca platesti 40 sau 50 de lei firmei. Ea prezinta oferta ca sa beneficiezi de o reducere de vreo 300 de lei din pretul integral al zborului care era la 800 de lei.

Deci per total costul ar fi fost cam de 550 de lei. Presupun ca nu pentru un zbor foarte lung. Imi imaginez ca daca esti legat cu balonul de sol nu poti sa stai in aer mai mult de 15-20 de minute caci te plictisesti. Iar daca nu esti legat de pamant si se apuca sa bata vantul, cine stie unde ajungi si cand apuci sa aterizezi.

Dar, revenind la costuri, pai 550 de lei sau 800 de lei platesti pentru un zbor pana la Londra, cu avionul, bineinteles. Nu stiu daca chiar un dus-intors. Dar daca prinzi bilete tot la oferta si in extra-sezon la vreo companie low-cost, atunci chiar sunt sanse sa poti ajunge in Regatul Unit la banii acestia.

Final

Iar acum, la final, ultima nazbatie care mi-a trecut prin cap, sa vad o mireasa zburand cu balonul, asa imbracata in rochie de mireasa. Poate fi ca un cadou de nunta din partea mirelui sau cine stie, furata de niscaiva oaspeti a caror viata inseamna adrenalina.

Mai stii cum e cu furatul miresei, nu? Nici nu mai stiu daca obiceiul acesta se mai pastreaza, nu am mai fost la o nunta de destui ani, am insa o nunta programata in aceasta toamna deci voi vedea.

Leave a Comment