Copiii spun lucruri traznite

Copiii spun lucruri traznite, stim cu totii acest lucru, dar parca uneori depasesc limita. Nu ca ar fi cumva deranjant, dimpotriva, la cat de haiosi sunt pot s-o depaseasca cu mult, fiind vorba de limita pe care ne-am astepta noi s-o atinga. Iar ei continua si trec dincolo de ea si ne distreaza si mai mult. Iata cateva raspunsuri de tot hazul la intrebari cat se poate de serioase… pentru adulti.

Cand este, de exemplu, recomandat sa saruti pe cineva? „Legea spune ca trebuie sa ai 18 ani. Si nu e bine sa te joci cu treburile acestea”. Sau raspunsul unui alt copil pentru care regulile sunt facute sa fie respectate: „Daca saruti pe cineva trebuie neaparat ca dupa aceea sa te casatoresti cu persoana aceea si sa aveti copii impreuna”. Sarutul devine deci un obicei periculos din toate punctele de vedere.

Alta intrebare menita sa-i incurce pe copii a fost Cand este recomandat sa te casatoresti cu o persoana? Raspunsurile, pe masura: „La nicio varsta nu este bine sa te casatoresti. Trebuie sa fii prost sa te casatoresti” suna raspunsul unui copil care provine probabil dintr-o familie separata. Sau, daca e musai sa aleaga, atunci „23 de ani este varsta potrivita pentru casatorie. Pana atunci ajungi sa simti ca o cunosti pe persoana aceea dintotdeauna”.

Dar cum isi poate da seama un strain daca doi oameni sunt casatoriti? „O sa ghiceasca urmarind daca tipa la aceiasi copii”. Logic, nu-i asa? O gandire cat se poate de corecta, chiar daca te lasa cu gura cascata. O lovitura in plex ar putea veni la intrebarea Ce au in comun mama si tatal tau? „Niciunul dintre ei nu isi mai doreste copii”. Destul de nasoala situatia. Oare cata vina are singurul copil al familiei?

Ce trebuie sa faca oamenii atunci cand ies la o intalnire? Poate vei fi surprins(a) dar „Intalnirile sunt pentru oamenii care vor sa se distreze. Prin urmare ar trebui sa le foloseasca pentru a se cunoaste”. Mai ales ca „si baietii au lucruri interesante de spus, daca ii asculti destul”. Raspuns din partea unei fetite, bineinteles. Adevarul adevarat vine insa din alta parte: „La prima intalnire oamenii isi spun tot felul de minciuni unul altuia ca sa ii faca suficient de interesanti pana la a doua intalnire”.

Daca intalnirile merg insa pe un drum bun care ajunge sa fie si batatorit, ai putea spune ca urmeaza casatoria, nu-i asa? Cum decizi insa cu cine te casatoresti? Ei bine, nu decizi, nu tu: „Nicio persoana nu decide cu cine se casatoreste. Dumnezeu decide cu mult timp inainte iar tu afli abia apoi cu cine te-ai ales pe cap”. Problematic atunci cand soarta iti sta in maini invizibile. Si atunci mai bine fugi de casatorie. Este insa mai bine sa fii singur(a) sau casatorit(a)? Raspunsul e clar pentru toata lumea: „Pentru fete este mai bine sa fie singure dar pentru baieti nu este mai bine sa fie singuri. Ei au nevoie de o persoana care sa faca curatenie in urma lor”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This