Cea mai buna canapea pentru citit

canapea

Fara nicio exagerare, aceasta este nici mai mult nici mai putin decat cea mai buna canapea din cate am avut ocazia sa incerc avand in acelasi timp o carte in mana. O carte din care sa citesc, bineinteles, nu doar sa o tin langa mine.

Este canapeaua ideala si sa-ti spun si de ce, desi s-ar putea, tolanindu-te poate, sa te fi convins deja. Este asa de placuta, atat de moale si asa te afunzi in ea atunci cand te asezi incat simti ca te cufunzi in lectura cartii pe care ai deschis-o. O senzatie extraordinara pe care am simtit-o de atatea ori incat mi-am zis ca e musai sa scriu cateva randuri despre aceasta.

Si mai e un secret, atunci cand e cald iar romanul este unul plin de actiune, este fantastic sa-ti umble si vantul prin plete. Ok, o sa ma intrebi cum e cu vantul in casa. Este chiar foarte simplu: dai drumul la aparatul de aer conditionat.

Cea mai buna canapea acompaniata de aerul conditionat

Ar fi ideal ca acesta sa se gaseasca nu deasupra capului tau, pentru ca in acest caz s-ar putea ca crivatul sa iti ia toate mintile. Ci sa fie amplasat in partea cealalta a camerei. Scopul: vanturarea aerului din camera sa treaca pe langa tine usor, mai frumos spus, sa treaca prin tine. Daca n-ai aparat de aer conditionat exista alternativa in ventilator, si el pus cat mai departe asa incat sa nu te deranjeze zgomotul lui. Iar aerul sa fie doar putin perceptibil. Si mai e o varianta, si mai economica, deschizi geamurile si lasi sa se faca curent in casa.

Problema ar fi in acest din urma caz ca s-ar putea sa te deranjeze zgomotele venite de afara gen masini, caini, mingi batute de copii sau tipete de la balcoane ori chiar caldura invocata la inceputul ideii. Caci daca e vreun apartament prin apropiere in care se renoveaza, poti sa faci o pauza de citit de-a dreptul. Iti faci o cafea, o bei linistita, astepti vreo doua saptamani si apoi te poti intoarce la activitatea preferata.

Cum teancul de carti asteapta rabdator sa le vina fiecareia randul, poti trage usor concluzia ca traiesc aproape un ideal atunci cand vine vorba de lectura. Asa se intampla insa atunci cand esti inconjurata de lucrurile dragi, asa ar fi bine sa se intample fiecaruia dintre noi.

Daca se intampla sa nu ai totusi chef de citit, muzica e cea mai buna. Iti pui un disc cu muzica veche ori niscaiva re-interpretari, trupe cover sunt o multime, te afunzi in canapea si asculti… divin, nu-i asa?

Leave a Comment