Cand sefia trece de varful nasului

O sud-coreeanca de 40 de ani, mare doamna si mare manager este pe cale sa ajunga la inchisoare din cauza unor nuci de Macadamia. Doamna se numeste Cho Hyun-Ah, un nume prea putin important la simpla tentativa de pronuntie si chiar scriere. Mare doamna pentru ca este nici mai mult nici mai putin decat mostenitoarea fondatorului si proprietarului companiei aeriene Korean Air, ale carei avioane le-ai vazut cu siguranta pe marile aeroporturi ale lumii. Mare manager pentru ca doamna Cho Hyun-Ah este nici mai mult nici mai putin decat managerul companiei, the Boss, fata lui the Big Boss.

Intamplarea cu nucile de Macadamia a avut loc spre sfarsitul anului trecut, mai exact pe 5 decembrie, cand, marea doamna se gasea intr-unul dintre avioanele propriei companii, gata sa decoleze de la New York pentru a lua directia catre Seul, adica doamna se intorcea acasa, pentru sarbatori probabil. Clasa Business, bineinteles, unde servirea cu maruntisuri gen alune, fructe si alte cele se poate face oricand, nu doar la orele prestabilite de la clasa Economy. Si a cerut unuia dintre angajatii sai sa ii aduca nuci de Macadamia. Angajatul s-a conformat si i le-a adus dar sa vezi surpriza: i le-a servit intr-o punga, adicatelea in ambalajul original, nu intr-un bol cum erau asteptarile marii doamne.

Jignire a fost cuvantul de ordine in minutele care au urmat. Atat de mare a fost ofensa pe care doamna a simtit-o incat a decis pe loc sa-l dea jos din avion pe seful de cabina, adica coordonatorul echipei de stewarzi si stewardese. Cine stie ce s-ar fi intamplat daca avionul ar fi fost in aer. Aeronava era inca la sol, ruland pentru a ajunge pe pista de decolare. Marea doamna l-a obligat pe pilot sa duca avionul inapoi la punctul de stationare din care plecase cu doar cateva minute in urma, pentru a-l debarca pe seful de cabina. Pilotul s-a conformat iar vinovatul debarcat.

A iesit bineinteles scandal lasat cu citari la tribunal si sentinte judecatoresti. Justitia sud-coreeana a condamnat-o pe marea doamna la un an de inchisoare, o treime fata de cat cerusera membrii acuzarii. N-a putut s-o scape nimeni, ilegalitatile fiind prea mari ca sa poata fi trecute cu vederea: au acuzat-o de modificarea ilegala a planului de zbor, considerandu-se ca avionul era deja angajat pe ruta de zbor in momentul incidentului, incalcarea regulilor de securitate aeriana, obstructia cursului anchetei si nu in ultimul rand agresiune impotriva unui membru al echipajului aeronavei. Si cand ne gandim ca nici nu a apucat ca guste din nucile de Macadamia, din cauza nervilor care au cuprins-o..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This