Alunitele la control

aluniteO astfel de transformare, atat de radicala, iar pentru cei care te-ar cunoaste atat de surprinzatoare, este imposibila din punctul meu de vedere. Un punct de vedere care nu stie de ce este capabila tehnologia medicala in acest moment in aceasta arie de specialitate. Dar, tot dupa mine, cred ca o astfel de transformare este si nerecomandata. Nu de alta dar gandeste-te, cati ani poti sa ai ca sa treci prin asa ceva? Si iau in considerare doar considerentul financiar, presupun ca o astfel de operatiune nu este deloc ieftina, deci trebuie ori sa ai bani din surse proprii, ceea ce inseamna ca ai muncit destul pentru ei, ori ai pe cineva care sa te sustina in acest demers, financiar, contabiliceste vorbind, si atunci se pune problema daca te si sustine moral pentru aceasta schimbare semnificativa a look-ului.

Ma gandesc apoi si la faptul ca atatia ani, cine stie, poate douazeci si ceva de ani, poate treizeci si ceva de ani, ai trait cu un ten pigmentat si cu alunite, uneori plin de acestea, pentru ca intr-o buna zi sa te trezesti fara ele. Ma gandesc ca ar putea fi si un soc pentru ca te-ai transforma pur si simplu intr-un alt om. Fizic vorbind, in interior ar trebui sa ramai la fel. Desi modificari se produc si la nivel mental si psihologic, sunt sigura de acest lucru. Bine, revenind, daca acest lucru chiar este posibil.

Eu nu-l sustin, prefer oamenii asa cum s-au nascut si dezvoltat, o astfel de schimbare nu ar trebui sa se intample decat cine stie, in cazuri extreme este recomandata chiar de medic. Nu e ca si cum ti-ai pune un aparat dentar pe care-l tii o perioada de timp, oricum temporar. Alunitele, ma gandesc ca daca le-ai scos, raman scoase, nu cresc altele in loc.

Dar sustin si cu tarie verificarea periodica a alunitelor si asta nu acasa in fata oglinzii ci la medic unde sa poata fi categorisite si tinute sub observatie. Mai ales acum cand vara da sa vina peste noi, e drept, parca se lasa asteptata dar si cand o sa ajunga, o sa ne arda, devine extrem de important sa stim cum stam in ceea ce priveste pielea noastra, mai ales ca ne si place sa o expunem soarelui si de ce nu, privirilor.

Stiu ca exista solutii chiar si de cartografiere, ca alt termen nu mi-a venit acum in minte, a alunitelor, precum si proceduri nedureroase, neinvazive de control. Esti cumva fotografiat(a) de o camera speciala si se face un fel de harta digitala a alunitelor de pe corp. Cumva o harta dermatoscopica. Apoi, prin compararea acestor harti realizate la anumite intervale de timp pot fi observate cu usurinta eventualele modificari in dimensiuni, culori, consistenta iar un medic specializat poate decide daca e cazul sa ne ingrijoram sau nu. Nu de alta dar daca e vreo problema, stim deja ca e bine sa incepem sa o tratam cat e inca la inceput. Ca daca ajunge sa avanseze, e mai greu de dat inapoi, mai ales cand vorbim de alunite, bolide piele sau cine stie, chiar mai rau.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share This