A fi sau a nu fi mireasa

A fi sau a nu fi mireasa? Am primit astazi pe mail, ceva mai devreme, cea mai recenta editie a newsletter-ului unui brand de rochii de mireasa. Sunt modele care imbina simplitatea cu traditionalul, opacul cu transparentul, puritatea albului cu naturaletea decorului si inocenta copiiilor – de milioane.

Cred ca mai dureaza pana cand va veni vremea sa imbrac o rochie de mireasa, drept pentru care nu pot sa apreciez imaginea din fotografie decat prin prisma celei care si-ar dori la un moment dat sa fie mireasa. Mireasa cuiva.

A fi sau a nu fi mireasa?

Am dat curs invitatiei de a descoperi noua colectie, ajungand dintr-un singur clic pe site. Inca doua clickuri si am ajuns in galeria de imagini a colectiei cu rochii de mireasa.

a fi sau a nu fi mireasa

De unde supararea mea?

Sa-mi fie cu iertare. Dar pe langa atmosfera idilica si aspirationala din imaginea newsletterului, aceasta pare mai degraba scoasa dintr-un album cu papusi, cu marionete ca sa ma exprim mai bine. Nu ca as avea ceva cu pustoaicele din imagine, sunt aceleasi si probabil si locatia e aceeasi. Dar atitudinea zambitoare si binevoitoare din prima poza parca s-a transformat intr-o scena usor fortata, oarecum dramatica in cea de-a doua. Blondina din picioare mentine inca standardele, reusind sa zambeasca. Zambetul de pe figura domnisoarei cu parul saten pare insa fortat si adus pe chip mai degraba de insistentele fotografului decat de dorinta modelului.

Cat despre domnisoara care sta pe scaun, eu personal citesc pe chipul sau doar disperare si o dorinta nesfarsita de a termina photo-shooting-ul. S-ar putea sa fie si senzatia data de rochia cazuta de pe umeri, aceea de stanjeneala, daca ma pun in locul ei dar figura domnisoarei mi se pare mai degraba chinuita.

Decorul e de milioane. Dar e pus in umbra de senzatiile, de perceptiile determinate de cele trei modele. Ma gandesc ca se prea poate ca aceasta atmosfera sa fie chiar cea urmarita de catre fotograf. In acest caz in care nu pot decat sa accept imaginea, dar sa recunosc in acelasi timp ca pe mine personal nu ma atinge la acea coarda sensibila despre care cred ca reprezinta obiectivul acestei fotografii. Prefer sa cred ca a fost vorba doar de oboseala. Nu mai chinuiti florile daca vreti sa infloreasca in fata aparatului de fotografiat.

Leave a Comment